Quacamole recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření20 minPočet porcí4 porce

Jedná se o tradiční pokrm mexické kuchyně z avokáda, který se dá servírovat mnoha způsoby. Nejčastěji se podává ve formě dipu či pomazánky a jeho příprava je velmi snadná. Základní předpis si každý může vylepšit dle vlastní chuti, například ořechy, olivami nebo chili papričkou. Stěžejní však je, aby bylo avokádo zralé, tedy nahnědlé a měkké.

(celý recept)

Ingredience receptu

  • 3 zralá avokáda
  • šťáva z poloviny limetky
  • hrst cherry rajčátek nebo 1 – 2 běžná rajčata
  • 2 lžíce nadrobno nakrájené červené cibule
  • sůl
  • pepř


Způsob přípravy

Avokádo podélně ze všech stran nakrojíme až k pecce a krouživým protipohybem od sebe obě poloviny oddělíme. Nůž zasekneme do pecky, lehce jím pootočíme a pecku vyjmeme.

Obě půlky avokáda oloupeme, dužinu dáme do misky a rozmačkáme vidličkou.

Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata na kostičky a vymačkáme limetkovou šťávu. Všechny přísady přimícháme k avokádu.

Směs promícháme a dochutíme solí a pepřem.

Takto upravené quacamole můžeme servírovat jako dip ke kukuřičným nachos nebo ho namazat jako pomazánku na opečený toast.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Quacamole recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Quacamole.
Hledat podobné recepty na internetu jako Quacamole

Kde najít informace



×