Gulášové polévka z míchaného masa recept
Recept a gulášová polévka se rýmuje víc než dobře. Tento recept je vylepšen o míchané maso, které můžete libovolně zaměnit za jakékoliv jiné. Osvědčený recept na gulášovou polévku, který jsem vzali ze staré kuchařky, k přečtení níže.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 15 dkg hovězího masa
- 15 dkg vepřového masa
- 4 dkg tuku nebo uzené slaniny
- sůl
- 30 dkg brambor
- 5 dkg cibule
- 1 lžíce rajského protlaku
- kmín
- 1 lžička červené papriky
- pepř
- 1 1/2 litru vody
Způsob přípravy
Maso rychle omyjeme a nakrájíme na kostky. Tuk nebo uzenou slaninu rozpustíme, přidáme hovězí maso, posolíme a důkladně dusíme. Za chvíli přidáme vepřové maso a spolu dusíme do měkka.
Přidáme očištěné a na kostky nakrájené brambory, očištěnou celou cibuli, rajský protlak, mletý kmín, červenou papriku a mletý pepř. Zalijeme horkou vodou a spolu uvaříme do měkka.
Cibuli z polévky vytáhneme a polévku podáváme s chlebem.