Remuládová omáčka recept
Remuládová omáčka a její recept najdete o kousek níže. Remuládovou omáčku můžete trochu ozvláštnit kurkumou nebo nabrousit cayenským pepřem.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 žloutky
- 1 lžička hořčice
- 1 1/2 dl oleje
- citronová šťáva
- 2 dl kyselé smetany
- sůl
- 6 dkg kyselých okurek
- sardelová pasta
- trochu kaviáru
- snítka zelené petržele
- trochu práškového cukru
- ocet
- pažitka
Způsob přípravy
Žloutky opatrně oddělíme od bílků a dáme do porcelánové misky. K žloutkům přidáme hořčici a za stálého míchání přikapáváme olej. Takto připravíme základní majonézu, do které vmícháme citronovou šťávu, kyselou smetanu, sůl, nadrobno nakrájené kyselé okurky, podle chuti sardelovou pastu, trochu kaviáru, usekanou zelenou petržel, podle chuti cukr a ocet a nasekanou pažitku.
Všechno dohromady dobře promícháme.