Základní těsto na vafle recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření20 minPočet porcí4 porce

Když se poštěstí a je ráno trochu více času, proč si nezpříjemnit začátek den vydatnou snídaní? Mezi mé favority patří například lívance, ovesné kaše, ale také vafle. Ty lze připravit na sladko, třeba obložené čerstvým ovocem a polité javorovým sirupem, ale také na slano. Záleží jen na tom, na co právě máte chuť.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 3 vejce
  • 100 g cukru krupice
  • 125 g změklého másla
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 1 balení kypřícího prášku do pečiva
  • 250 g hladké mouky
  • 1 špetka soli
  • 200 ml mléka


Způsob přípravy

V míse smícháme cukr, vanilkový cukr a změklé máslo. Poté do základu postupně zapracováváme vejce, a to pěkně pomalinku, ne všechna najednou.

V jiné nádobě smísíme všechny zbylé sypké přísady a za stálého míchání je nasypeme do mísy s vejci a máslem. Hmota bude tužší, a proto ji budeme průběžně ředit mlékem, dokud nevznikne hustší hladké těsto.

Na prostředek rozehřátého vaflovače umístíme vždy dvě lžíce těsta. Přístroj přiklopíme, vafle opékáme asi 1 - 2 minuty - hotové by měly mít zlatohnědou barvu, a pak je ozdobíme dle vlastní fantazie a chuti.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Základní těsto na vafle recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Základní těsto na vafle.
Nebo hledejte podobné podle části názvu základní těsto vafle .
Hledat podobné recepty na internetu jako Základní těsto na vafle


×