Bramborová kaše s květákovo-mrkvovým pyré recept
Zeleninové jídlo, které se rozplývá svou jemností na jazyku.
(celý recept)
Ingredience receptu
- brambory
- sůl
- 3 ks mrkev
- 1 ks květák
- 1 ks hovězí bujón
- polotučné mléko
- jarní cibulka
- černý pepř – mletý
- petrželka
- červená paprika – uzená ¨
- kari koření
Způsob přípravy
V osolené vodě si uvaříme oloupané brambory. Poté vodu slijeme a brambory rozmixujeme.
Přilijeme teplé mléko, ochutnáme, osolíme a opět mixujeme. Vmícháme jarní cibulku.
Do druhého hrnce si dáme kousky květáku. Přidáme oloupanou a nakrájenou mrkev. Zalijeme vodou. Vhodíme bujón a osolíme. Uvaříme do měkka.
Následně vodu slijeme a zeleninu pomocí ručního mixéru rozmixujeme. Okořeníme kari, uzenou červenou paprikou. Opepříme. Na talíř nandáme bramborovou kaši a na ní květákovo-mrkvové pyré. Posypeme jarní cibulkou a ozdobíme petrželkou. Dobrou chuť.