Dýňové pyré s hřebenatkami recept
Dýňové pyré s hřebenatkami je lahůdka. Toto lehké a zdravé jídlo připravíme velmi snadno a ani času nám to příliš nezabere.
(celý recept)
Ingredience receptu
- dýňové pyré:
- 2 lžíce mandlového mléka
- 2 lžíce bylinkového másla
- 1 máslová dýně
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
- hřebenatky a omáčka:
- 2 stroužky česneku
- 4 hřebenatky
- 2 dcl bílého vína
- 2 lžíce másla
Způsob přípravy
Dýňové pyré s hřebenatkami je lahůdka. Toto lehké a zdravé jídlo připravíme velmi snadno a ani času nám to příliš nezabere. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Dýni rozkrojíme a zbavíme semen. Potřeme ji olejem, položíme na plech vymazaný olejem lícem dolů a pečeme v předehřáté troubě přibližně 30 až 40 minut, podle její velikosti. Upečenou dužinu pak rozmixujeme v mixéru na hladkou kaši, přidáme do ní bylinkové máslo, mandlové mléko a podle chuti hotové pyré osolíme.
Utřený česnek osmahneme na másle ve vyšší pánvi. Svaly hřebenatek očistíme a osolíme, naskládáme je do pánve a smažíme 2 až 4 minuty po každé straně. Hotové hřebenatky odložíme na zvláštní talíř do tepla a na pánev nalijeme bílé víno. Když se varem víno trochu zredukuje, přidáme do pánve trochu másla a omáčku odstavíme. Na servírovací talíř položíme hřebenatky, lehce je polijeme omáčkou a zvlášť si připravíme mísu s dýňovým pyré.