Rybízová omáčka s vínem recept
Lukáš Svítil
Rybízová omáčka s vínem se hodí jak ke sladkým jídlům, tak k masu, zejména zvěřině. Tento recept je považován za základní variantu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 30 dkg rybízu
- 5 dkg cukru krystal,
- 1 dl červeného vína
- pomerančová a citronová šťáva
- 1 lžička hořčice
- sůl, cukr
Způsob přípravy
Očištěný rybíz podlijeme horkou vodou a dobře podusíme. Prolisujeme, přidáme cukr, víno a trochu povaříme. Když začne omáčka houstnout, přidáme pomerančovou a citronovou šťávu, hořčici, sůl a podle chuti ještě cukr.
Omáčku podáváme ke zvěřině.
Další recepty na Rybízová omáčka s vínem.
Hledat podobné recepty na internetu jako Rybízová omáčka s vínem