Slaný nálev na zeleninu základní recept recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí1 porce

Nakládaná zelenina ve slaném nálevu je pochoutka, kterou můžeme servírovat jako doplněk z masu, hodí se také do omáček, polévek, dá se dusit i zapékat. Nakládat lze různé druhy zeleniny, například cukety, hrášek, mrkev, papriky, kukuřici, cibulky, zelí apod. Zeleninu také můžeme různě kombinovat, a když ji zajímavě nakrájíme a navrstvíme, bude sklenice vypadat jako hotové umělecké dílko. Zeleninu nakládáme do různých nálevů a mezi nejoblíbenější patří octový a slaný nálev. Když naložíme do slaného nálevu například celer, můžeme navíc přidat lžičku cukru.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 l vody
  • 10 - 20 g soli
  • volitelně lžička cukru


Způsob přípravy

Do hrnce nalijeme vodu, přidáme sůl a krátce je převaříme.

Zeleninu navrstvíme do sklenic, zalijeme až k okraji nálevem, uzavřeme a sterilujeme.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Slaný nálev na zeleninu základní recept recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu slaný nálev zeleninu základní .
Hledat podobné recepty na internetu jako Slaný nálev na zeleninu základní

Kde najít informace



×