Slaný nálev na zeleninu základní recept recept
Nakládaná zelenina ve slaném nálevu je pochoutka, kterou můžeme servírovat jako doplněk z masu, hodí se také do omáček, polévek, dá se dusit i zapékat. Nakládat lze různé druhy zeleniny, například cukety, hrášek, mrkev, papriky, kukuřici, cibulky, zelí apod. Zeleninu také můžeme různě kombinovat, a když ji zajímavě nakrájíme a navrstvíme, bude sklenice vypadat jako hotové umělecké dílko. Zeleninu nakládáme do různých nálevů a mezi nejoblíbenější patří octový a slaný nálev. Když naložíme do slaného nálevu například celer, můžeme navíc přidat lžičku cukru.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 l vody
- 10 - 20 g soli
- volitelně lžička cukru
Způsob přípravy
Do hrnce nalijeme vodu, přidáme sůl a krátce je převaříme.
Zeleninu navrstvíme do sklenic, zalijeme až k okraji nálevem, uzavřeme a sterilujeme.