Vánoční nepečená roláda recept
Má atraktivní černo - bílý vzhled, takže se bude mezi ostatním cukrovím krásně vyjímat. Roláda je na přípravu velmi snadná, a proto se do její výroby mohou připojit i děti.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 250 g máslových sušenek
- 80 g másla
- 2 lžíce strouhaného kokosu
- 80 g moučkového cukru
- 2 lžíce kakaa
- 3 lžíce silné kávy
- 2 lžíce rumu
- citronová šťáva
- Pro náplň:
- 250 ml polotučného mléka
- 80 g másla
- 1 sáček pudinku s vanilkovou příchutí
- 2 lžíce krupicového cukru
- 1 vanilkový cukr
Způsob přípravy
Nejprve začneme s výrobou náplně. V rendlíku zahřejeme mléko, přidáme pudink, cukry a za stálého míchání necháme směs zhoustnout. Do horkého pudinku vmícháme máslo a směs necháme vychladnout.
Náplň je připravená a je čas přichystat základní těsto. Do mísy nastrouháme sušenky, přidáme kokos, cukr, kakao, změklé máslo, kávu, rum, citronovou šťávu a vypracujeme těsto. To rozválíme na obdélník, potřeme ho vychladlou náplní a srolujeme.
Roládku zabalíme do alobalu a necháme v lednici odležet. Ztuhlou roládu krájíme na plátky.