Indické placky čapátí recept
Jsou základní přílohou indické kuchyně a jejich příprava je až geniálně snadná. Placky lze zakusovat k masu, podávat s nejrůznějšími dipy, nebo je jen pomazat máslem a osolit.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 350 g hladké celozrnné mouky
- 175 ml vody
Způsob přípravy
V míse smícháme mouku s vodou a vypracujeme těsto.
Na pomoučeném válu těsto rozdělíme na stejně velké kousky, které rozválíme na placku.
Placky opékáme na sucho, ideálně na litinovém plátu. Z každé strany stačí jen chvilku, dokud těsto lehce nezhnědne. Jen je třeba dbát na to, aby se při placky při opékání nenafukovaly. Když se tak stane, opatrně bublinu propíchneme hrotem nože. Pozor na opařeniny! Z bublin propíchnutím unikne horká pára.
Placky podáváme jako přílohu nebo je pomažeme máslem, vršíme na talíř na sebe a servírujeme jako hlavní chod.