Rybí polévka „Halászlé" recept

Lukáš Svítil

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Kdo rád maďarskou kuchyni bude tento recept na polévku Halászlé znát a tomu se bude opakovaně vracet chuť na ní. Přinášíme tedy její recept, který je zde ve své základní podobě.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 kg rybího masa z různých druhů ryb (kapr, fogoš, pstruh, štika)
  • sůl
  • 12 dkg cibule
  • 1 1/2 litru vody
  • 2 lžičky červené papriky
  • 2 zelené papriky
  • 4 zralá rajčata


Způsob přípravy

Ryby očistíme, vykucháme, omyjeme a nakrájíme na menší kusy. Jikry nebo mlíčí z ryb osolíme a necháme stát.

Očištěnou cibuli rozsekáme nadrobno, zali­jeme vodou, přidáme nakrájené ryby, červenou papriku, na kolečka nakrájenou zelenou papriku, sůl a pomalu vaříme, až všechno změkne.

Před dovařením přidáme nasolené jikry nebo mlíčí, omytá rajčata a vaříme ještě asi 15 minut.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Rybí polévka „Halászlé" recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Rybí polévka Halászlé.
Nebo hledejte podobné podle části názvu rybí polévka halászlé .
Hledat podobné recepty na internetu jako Rybí polévka Halászlé

Kde najít informace



×