Rybí polévka „Halászlé" recept

Lukáš Svítil

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Kdo rád maďarskou kuchyni bude tento recept na polévku Halászlé znát a tomu se bude opakovaně vracet chuť na ní. Přinášíme tedy její recept, který je zde ve své základní podobě.
(celý recept)

Kdo rád maďarskou kuchyni bude tento recept na polévku Halászlé znát a tomu se bude opakovaně vracet chuť na ní. Přinášíme tedy její recept, který je zde ve své základní podobě....

Ingredience receptu

  • 1 kg rybího masa z různých druhů ryb (kapr, fogoš, pstruh, štika)
  • sůl
  • 12 dkg cibule
  • 1 1/2 litru vody
  • 2 lžičky červené papriky
  • 2 zelené papriky
  • 4 zralá rajčata


Způsob přípravy

Ryby očistíme, vykucháme, omyjeme a nakrájíme na menší kusy. Jikry nebo mlíčí z ryb osolíme a necháme stát.

Očištěnou cibuli rozsekáme nadrobno, zali­jeme vodou, přidáme nakrájené ryby, červenou papriku, na kolečka nakrájenou zelenou papriku, sůl a pomalu vaříme, až všechno změkne.

Před dovařením přidáme nasolené jikry nebo mlíčí, omytá rajčata a vaříme ještě asi 15 minut.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Rybí polévka „Halászlé" recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Rybí polévka „Halászlé".
Nebo hledejte podobné podle části názvu rybí polévka „halászlé" .
Hledat podobné recepty na internetu jako Rybí polévka „Halászlé"


×