Rybí polévka „Halászlé" recept
Kdo rád maďarskou kuchyni bude tento recept na polévku Halászlé znát a tomu se bude opakovaně vracet chuť na ní. Přinášíme tedy její recept, který je zde ve své základní podobě.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 kg rybího masa z různých druhů ryb (kapr, fogoš, pstruh, štika)
- sůl
- 12 dkg cibule
- 1 1/2 litru vody
- 2 lžičky červené papriky
- 2 zelené papriky
- 4 zralá rajčata
Způsob přípravy
Ryby očistíme, vykucháme, omyjeme a nakrájíme na menší kusy. Jikry nebo mlíčí z ryb osolíme a necháme stát.
Očištěnou cibuli rozsekáme nadrobno, zalijeme vodou, přidáme nakrájené ryby, červenou papriku, na kolečka nakrájenou zelenou papriku, sůl a pomalu vaříme, až všechno změkne.
Před dovařením přidáme nasolené jikry nebo mlíčí, omytá rajčata a vaříme ještě asi 15 minut.