Sdílet:

Bylinková majonéza recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření15 minPočet porcí1 porce

Pokrmy s majonézou jsou v české kuchyni velmi populární. Majonézu lze přidat do salátů, ozdobit s ní chlebíčky, ozvláštnit těstoviny a chuť dodá také masu. Nejlepší je majonéza vyrobená doma, protože víte, jaké a jak čerstvé ingredience jste pro její výrobu použili. Základní ingredience pro klasickou majonézu jsou vaječné žloutky, olej a ocet. Připravit ji lze i v bylinkové variantě, s netučným tvarohem. Tato majonéza se hodí například ke studeným rybím či zeleninovým pokrmům.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 2 žloutky
  • 1 lžíce octa
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • 250 ml slunečnicového oleje
  • bílý pepř
  • špetka kajenského pepře
  • worcesterská omáčka na dochucení
  • sůl
  • 100 g netučného tvarohu
  • 2 lžíce najemno nasekaných bylinek


Způsob přípravy

Žloutky utřeme dohladka s octem, hořčicí, solí a pepřem. Ke směsi postupně zašleháváme olej. Nakonec majonézu dochutíme trochou worcesterské omáčky. Vznikne omáčka, z níž do receptu použijeme 100 g. Zbytek uložíme do lednice pro jiné využití.

K oddělené části majonézy přidáme tvaroh, nasekané bylinky a vše pečlivě promícháme. Směs dochutíme solí a kajenským pepřem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Bylinková majonéza recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Bylinková majonéza.
Nebo hledejte podobné podle části názvu bylinková majonéza .
Hledat podobné recepty na internetu jako Bylinková majonéza


×