Polévka z mungo fazolí recept
Obohaťte si zimní jídelníček o výživné luštěniny. Vyzkoušejte polévku z fazolí mungo, která je velmi vydatná a v kombinaci s kadeřávkem má skvělou chuť.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 200 g fazolí mungo,
- 200 g kapusty kadeřávek,
- 1 cibule,
- 1 mrkev,
- 2 stroužky česneku,
- lžička kari,
- 2 litry vývaru,
- hrst provensálských bylinek,
- sůl
Způsob přípravy
Den dopředu namočíme fazole. Nakrájíme na drobno cibuli a v hrnci ji osmažíme na oleji dorůžova. Přidáme nakrájený česnek, kari a bylinky a ještě krátce restujeme.
Přilijeme vývar a přidáme propláchnuté fazole a oloupanou a pokrájenou mrkev. Vaříme zhruba půl hodiny dokud fazole nezměknou a v případě potřeby doléváme vodou.
Když fazole změknout přidáme ještě nakrájený kadeřávek a pět minut povaříme. Polévku dochutíme solí a můžeme podávat.