Jahodová bublanina recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí8 porcí

Jahodová bublanina je lehoučký a opravdu velmi jednoduchý moučník. Samozřejmě že jahody můžete nahradit i jiným ovocem. Hodí se borůvky, třešně a báječná je z višní.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 200 g polohrubé mouky
  • 4 vejce
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 100 ml mléka
  • 100 ml olivového oleje
  • 200 g cukru
  • jahody


Způsob přípravy

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Pak postupně přidáváme mléko, olej a nakonec i mouku, ve které jsme rozmíchali prášek do pečiva.

Nakonec do těsta opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků. Do olejem vymazané a moukou vysypané formy rozprostřeme těsto, na těsto rozložíme oprané jahody a v předehřáté troubě bublaninu pečeme dozlatova. Ke konci pečení zapíchneme doprostřed špejli a když ji vytáhneme suchou, je moučník hotový.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Jahodová bublanina recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Jahodová bublanina.
Nebo hledejte podobné podle části názvu jahodová bublanina .
Hledat podobné recepty na internetu jako Jahodová bublanina

Kde najít informace



×