Jahodová bublanina recept
Jahodová bublanina je lehoučký a opravdu velmi jednoduchý moučník. Samozřejmě že jahody můžete nahradit i jiným ovocem. Hodí se borůvky, třešně a báječná je z višní.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 200 g polohrubé mouky
- 4 vejce
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 100 ml mléka
- 100 ml olivového oleje
- 200 g cukru
- jahody
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Pak postupně přidáváme mléko, olej a nakonec i mouku, ve které jsme rozmíchali prášek do pečiva.
Nakonec do těsta opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků. Do olejem vymazané a moukou vysypané formy rozprostřeme těsto, na těsto rozložíme oprané jahody a v předehřáté troubě bublaninu pečeme dozlatova. Ke konci pečení zapíchneme doprostřed špejli a když ji vytáhneme suchou, je moučník hotový.