Sdílet:

Karbanátky recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření40 minPočet porcí4 porce

Tento pokrm se dá snadno obměňovat. Milovníci bohaté masové chuti mohou k ingrediencím přihodit na kostičky nakrájenou, opraženou anglickou slaninu nebo kousek uzeného. Kdo si na tolik masa nepotrpí, může jeho část nahradit třeba kapustou nebo nastrouhanou cuketou. Ať už se rozhodnete tak či tak, důležité je mít základní recept. A tady je…
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 500 g směsi mletého a vepřového masa
  • 1 houska nebo 2 plátky toastového chleba
  • mléko na namočení pečiva
  • 1 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • 1 středně velká cibule
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • sůl
  • pepř
  • strouhanka
  • čerstvé bylinky - tymián, oregáno, majoránka (nebo sušené)
  • olej na smažení


Způsob přípravy

Housku nakrájíme na kostičky a namočíme v hlubokém talíři do mléka. Po chvilce ji vyndáme a vymačkáme přebytečnou tekutinu. Pokud zvolíte toastový chléb, postup je stejný, jen plátky namáčíme vcelku a pak je natrháme rukou nebo vidličkou.

Do mísy dáme navlhčené pečivo, 1 vejce, prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, protlak a dochutíme solí, pepřem a bylinkami. Směs pečlivě prohněteme rukama, a když bude třeba, přidáme strouhanku.

Připravíme si plech, který vyložíme pečícím papírem a troubu rozpálíme na 180 - 190 °C. Ruce navlhčíme vodou a z masové směsi tvarujeme karbanátky, které ukládáme na plech. Pečeme je přibližně 15 - 20 minut.

Karbanátky podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Karbanátky recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Karbanátky.
Hledat podobné recepty na internetu jako Karbanátky

Kde najít informace



×