Pečená žebra z divočáka podle Pohlreicha recept
...na grilu Tradičním receptem pro grilování jsou hlavně žebra podávaná marinovaná v Memphis barbecue...
Sušené potraviny aneb co, jak a hlavně proč sušit
...potravin. Zůstávají s nezměněnou chutí a vůní hlavně proto, že v nich zůstane zachováno velké procento...
Dobré jídlo, přátelé, a hlavně žádný spěch. Tak stolují Francouzi.
Není to jen o francouzské kuchyni, která je samozřejmě světově proslulá a Francouzi ji mají za“nedotknutelné kulturní děd...
Smažený sýr v horkovzdušné fritéze recept
...prakticky jakýkoli sýr. Tradičně se používá hlavně eidam, nicméně osmažit lze i goudu, hermelín nebo ... smažení na pánvi nebo ve fritovacím hrnci, záleží hlavně na tvaru. Na pánev totiž musíte jednotlivé kousky...
Pracny
... Až je budete plnit do formiček, dejte pozor hlavně na to, abyste je neplnili do maxima. Na jednu ... i vymazáním formiček. Typicky se cukroví „nechce“ hlavně ze starších formiček, které se vyznačují...
Jablečná limonáda
...ledem a ozdobená plátkem citronu nás osvěží hlavně v horkých dnech. Do džbánu nalijeme jablečný...
Jak posílit imunitu? Jednoduše – kvalitním a pestrým jídelníčkem.
...ran, a vůbec má pro náš organizmus velký význam. Hlavně kuřáci by měli dbát na jeho pravidelný přísun. ... černém rybízu apod. Vitamín D naše tělo postrádá hlavně v zimě, kdy je nedostatek slunečního záření. Je...
Očkování proti exotickým nemocem před cestou do zahraničí
...musíte mít v pořádku domácí očkování, což znamená hlavně tetanus. Elegantní řešení představuje přeočkování ... se pozná 2–5 dní od nakažení. Vyskytuje se hlavně v těch nejchudších zemích světa, v nichž jsou...
Pikantní sýrová omáčka
...Tato rychlá a pikantní sýrová omáčka je výborná hlavně na těstoviny. V hrnci přivedeme mléko k varu a...
Dušené zelí
...červené, je základní příloha k pečeným masům. Hlavně pečená kachna nebo husa se bez dušeného zelí...
Tradiční buchty
...náplní. Posypané moučkovým cukrem budou chutnat hlavně ke kávě, dětem k nim můžeme uvařit kakao. Do...
Slovník sommeliera: mluvte jako profesionální znalec vína
...2016. DekantaceZpůsob servírování, používaný hlavně u červených vín. Jde o přelití obsahu lahve do ... nezávadná usazenina ve víně, kterou najdeme hlavně u starších červených vín. Zbavit se jí lze ... do moštu dostávají důležité látky. Podstatný je hlavně u červeného vína, které při něm získává svou ... zvané taniny. Tyto látky se nachází hlavně ve slupce a peckých hroznů vinné révy, vínu...
Proč je dobré nevyhýbat se luštěninám
...množství bílkovin, spoustu vlákniny, vitamíny hlavně skupiny B a minerální látky, jako jsou draslík, ... navíc vitamíny E a C. Naklíčené luštěniny se hodí hlavně do salátů. Z luštěnin můžeme uvařit hlavní ... oříškovu chuť. Výživoví poradci cizrnu doporučují hlavně těm, kdo trpí depresemi a úzkostí, obsahuje velmi ... kromě toho obsahuje spoustu draslíku a fosforu a hlavně kyselinu listovou. V prodejnách obvykle najdete...
Zázvorová limonáda s medem a citronem
...a citronem je velmi zdravý nápoj, který se hodí hlavně v období chřipek a při nachlazení. Doma ho...
Banánové mléko s medem
...mléko s medem je ovocný koktejl hlavně pro děti. Je zdravý a klidně nahradí svačinu....
Buchta s citronovou polevou
...buchta s citronovou polevou je výborná, ale hlavně totálně jednoduchá na přípravu. I začátečník jí...
Okurková sezóna
...diváky a čtenáře. Ovšem kromě tohoto jevu, je to hlavně sezóna velmi oblíbené zeleniny, která mu vlastně ... té doby jsme její plody, okurky, začali využívat hlavně v gastronomii a kosmetickém průmyslu. Okurka, a ... to hlavně za syrova, je totiž pro náš organizmus velmi ... mnoha potřebných minerálů obsahuje i vitamíny, hlavně A, B, C. Posiluje náš imunitní systém, příznivě...
V kuchyni na ně neprávem často zapomínáme. Řeč je o fazolích.
...protože jsou nadýmavé. Vhodným přidaným kořením a hlavně bylinkami lze však tuto jejich nevítanou ... na bývalých sopečných půdách. Uplatní se hlavně v mexické kuchyni. Můžeme je také smíchat s rýží ... Černé fazole mají tenkou slupku a používají se hlavně do salátů. Jejich chuť trochu připomíná houby. V ... adzuki mají lehce oříškovou chuť, používáme je hlavně v indické kuchyni. Také se skvěle hodí k...
Lahodné citronové koule
...lehký citronový moučník připravovaný hlavně o velikonocích, jsou lahodné citronové koule....
Pečené jehněčí kotlety se špenátem
...maso připravujeme hlavně o velikonocích. Je křehké a lehké a hodně záleží...
Italské dušené hovězí
...jen velmi vzdáleně připomíná český guláš. Liší se hlavně přidáním červeného vína, rajčat a dlouhým vařením...
Co a jak jíst na podzim a v zimě
...látek. Ze zeleniny například nastal správný čas hlavně pro kořenovou zeleninu, brambory, červenou řepu, ... kapustu, hlavně tu růžičkovou, a zelí. Svělou volbou je zelenina ... jen dobře. Také nezapomínejme na tuky. A to hlavně na ty zdravé, jaké jsou například v rybách a ... králičí maso, to všechno přichází na náš stůl hlavně právě v podzimní a zimní době. K tomu všechny...
Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století
...věk vnímáme tak nějak zastřeně, romanticky, ale hlavně s mnoha bázlivými předsudky (středověk = zima, ... zelenina, luštěniny, brambory, plněný kapoun a hlavně nejrůznější kaše. Pilo se pivo, víno, destiláty… ... mezi šestou a sedmou dimenzí. A proto se pilo hlavně nefiltrované pivo, víno, medovina a destiláty z ... tehdy vyskytovala pouze výjimečně, díky ohni se hlavně peklo a dusilo, dále se potraviny sušily a...
Šumivá zázvorová limonáda
...zázvorová limonáda je osvěžující hlavně v horkém létě. Podáváme ji dobře vychlazenou....
Sezónní zeleninový salát s pita chlebem
...je to nejzdravější jídlo, které můžete připravit. Hlavně na jaře, kdy je potřeba vitamínů největší....
Salát z kuskusu s kuřecím masem a zeleninou
...a lehké jídlo. Můžeme ho jíst teplý i studený, hlavně v létě to bude rozhodně skvělý oběd nebo večeře....
Tvarohové ovocné knedlíky
...pro ty, kdo milují sladká jídla s ovocem. Jsou to hlavně děti, ale i spousta dospělých si na tomto...
Bramborový salát
...salát je oblíbená příloha k masu. Známe ho hlavně ze štědrovečerního menu spolu se smaženým kaprem....
Pomerančový šejk
...může nám nahradit malou svačinu. Děti asi ocení hlavně tu zmrzlinu. Všechny ingredience důkladně...
Ovocné kynuté knedlíky
...švestkami nebo docela jiným ovocem, máme rádi hlavně my, milovníci sladkých jídel. A nejraději je...
Špenát
...je velmi oblíbenou přílohou hlavně k pečeným masům. K její přípravě můžeme použít...
Křenová omáčka
...je rychlá, jednoduchá a zdravá. Podáváme ji hlavně k vařeným masům, nejčastěji to bývá přední hovězí...
Jablečná povidla
...jako náplň do domácích buchet či koláčů. Hlavně moravské koláče se bez jablečných povidel prostě...
Drobenka
...je velmi důležitou součástí některých koláčů, hlavně těch s ovocem nebo s tvarohem. Bez téhle sladké...
Cuketové zelí
...je vyzkoušíte, zjistíte, že je báječnou přílohou hlavně k pečeným masům a ke knedlíkům....
Skořicové hvězdičky
...hvězdičky jsou voňavé sušenky, které pečeme hlavně o vánocích. Máslová chuť a vůně skořice je přesně...
Hovězí líčka
...líčka na víně, to je hlavně jemné maso lahodných chutí. Podáváme je nejlépe s...
Chlebíček s nivou
...oslavě nebo party s přáteli. Představují rychlé a hlavně velmi chutné pohoštění, které nikdy nezklame...
Vepřová játra jako minutka
...chutnat třeba se smaženými hranolky. Lepší a hlavně zdravější variantou pak budou hranolky nasucho...
Svíčková na smetaně
Když se řekne Svíčková na smetaně, každý na jazyku ucítí tu jemnou a lahodnou chuť kořenové zeleniny, dochucené smetanou....
Ovocné tvarohové knedlíky
...rozpuštěným máslem. Paráda. U nás oblíbené jídlo, hlavně o prázdninách....
Zelný salát s jablky
...salát s jablky je plný vitamínů. Což potřebujeme hlavně v zimě, ale prospěje nám to samozřejmě kdykoliv...
Bezlepkové dětské piškoty
...dětské piškoty určitě uvítají hlavně děti s bezlepkovou dietou. Není vůbec složité jim...
Znojemská hovězí pečeně
...hovězí pečeně je notoricky známá a oblíbená hlavně díky omáčce s nezaměnitelnou chutí. Můžete ji...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Hlavně recepty