Bezlepkové dětské piškoty recept
Bezlepkové dětské piškoty určitě uvítají hlavně děti s bezlepkovou dietou. Není vůbec složité jim je upéct.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 80 g hladké kukuřičné mouky
- 20 g mouky Mantler nebo Jizerka
- 3 vejce
- 85 g cukru moučka
- rostlinný olej
- moučkový cukr na posypání
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. 65 g cukru se žloutky ušleháme do pěny. Zvlášť vyšleháme z bílků tuhý sníh a ke konci do něj zašleháme 20 g cukru.
Nyní zvolna vmícháme do žloutkové pěny sníh s cukrem a postupně přidáváme i obě mouky. Vyšlehané hladké těsto naplníme do sáčku s tvořící trubičkou, a na olejem vymazaný a moukou vysypaný plech nastříkáme malé piškoty. Pomocí sítka ještě piškoty trochu pocukrujeme moučkovým cukrem a v předehřáté troubě je upečeme dorůžova.