Tradiční buchty recept
Tradiční buchty, v tomto případě tvarohové, jsou známou, klasickou pochoutkou. Kromě tvarohové náplně můžeme upéci buchty s makovou nebo povidlovou náplní.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g polohrubé mouky
- 1/4 l mléka
- 120 g másla
- 80 g cukru krupice
- 30 g droždí
- 2 žloutky
- 1 sáček vanilkového cukru
- moučkový cukr na posypání
- sůl
- citronová kůra
- 1 balíček měkkého tvarohu
- olej
Způsob přípravy
Tradiční buchty, v tomto případě tvarohové, jsou známou, klasickou pochoutkou. Kromě tvarohové náplně můžeme upéci buchty s makovou nebo povidlovou náplní. Posypané moučkovým cukrem budou chutnat hlavně ke kávě, dětem k nim můžeme uvařit kakao. Do velké mísy nasypeme mouku a uděláme do ní důlek. Do něj rozdrobíme droždí, posypeme cukrem a zalijeme trochou vlažného mléka. Necháme chvíli na teplém místě. Když kvásek vzejde, smícháme ho s moukou a přidáme žloutky, rozpuštěné máslo, cukr, sůl a nastrouhanou citronovou kůru. Důkladně uhněteme hladké těsto a znovu necháme v teple kynout.
Mezitím si připravíme náplň z tvarohu, cukru a trochy mléka. Z vykynutého těsta oddělíme jednotlivé kousky, každý rozválíme a naplníme tavarohovou náplní. Hotové buchty skládáme do vymazaného pekáče, potřeme ze stran olejem a přitiskneme je těsně k sobě. Plný pekáč dáme do předehřáté trouby, povrch buchet polijeme rozpuštěným máslem a pečeme asi půl hodiny dozlatova. Pak pekáč vyjmeme a jednotlivé buchty oddělíme, posypeme moučkovým cukrem do kterého jsme přidali vanilkový cukr a necháme vychladnout.