Sdílet:

Křenová omáčka recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí2 porce

Křenová omáčka je rychlá, jednoduchá a zdravá. Podáváme ji hlavně k vařeným masům, nejčastěji to bývá přední hovězí.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 600 ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce másla
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 4 lžíce nastrouhaného křenu (nebo konzervovaného)
  • 1 smetana ke šlehání
  • sůl
  • cukr
  • 1 lžíce citronové šťávy


Způsob přípravy

Křenová omáčka je rychlá, jednoduchá a zdravá. Podáváme ji hlavně k vařeným masům, nejčastěji to bývá přední hovězí. Oblíbenou přílohou jsou také natvrdo vařená vejce. Z másla a hladké mouky usmažíme v kastrole zlatavou jíšku. Zalijeme ji hovězím vývarem a dobře rozmícháme. Omáčku povaříme asi 10 minut za občasného zamíchání, aby se neutvořily hrudky.

Po této době do omáčky přidáme sladkou smetanu, rozmícháme ji a znovu přivedeme k varu. Podle potřeby nyní omáčku můžeme zředit vodou, nebo naopak zahustit trochou mouky rozmíchané ve vodě. Do vroucí omáčky přidáme křen a jen krátce provaříme. Nakonec omáčku odstraníme z plotny a dochutíme podle vlastní chuti solí, octem či citronovou šťávou.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Křenová omáčka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Křenová omáčka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu křenová omáčka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Křenová omáčka

Kde najít informace



×