Indiánky recept
Indiánky jsou oblíbeným zákuskem hlavně u dětí. Doma si je připravíme velmi jednoduše.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 150 g hladké mouky
- 190 g cukru krupice
- 150 g cukru moučka
- 140 g čokoládové polevy
- 10 vajec
Způsob přípravy
Indiánky jsou oblíbeným zákuskem hlavně u dětí. Doma si je připravíme velmi jednoduše. Nejprve připravíme těsto na piškoty. Rozšleháme 7 žloutků se 65 g cukru krupice do světlé pěny. Ze zbylých 7 bílků a 65 g cukru krupice zvlášť ušleháme tuhý sníh. Žloutkovou pěnu a sníh pak opatrně smícháme a do směsi postupně přidáváme hladkou mouku. Na vymazaný plech pak nastříkáme sáčkem z hotového těsta malé piškotky, trochu je poprášíme moučkovým cukrem a pečeme zvolna v troubě při nižší teplotě asi 20 minut.
Hotové piškoty necháme vychladnout. Ve vodní lázni ušleháme 3 bílky s 60 g cukru krupice, tak, aby se směs prohřála. Pak ji vyndáme z horké vodní lázně, přidáme moučkový cukr a šleháme tak dlouho, až sníh ztuhne a vychladne. Pak ho nastříkáme sáčkem na jednotlivé piškoty a necháme alespoň půl hodiny zaschnout. V misce rozpustíme čokoládovou polevu a indiánky v ní namáčíme. Polevu necháme na cukroví ztuhnout. Zdroj fotografie Facebook.com