Zelný salát s jablky recept
Zelný salát s jablky je plný vitamínů. Což potřebujeme hlavně v zimě, ale prospěje nám to samozřejmě kdykoliv.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 hlávka bílého nebo červeného zelí
- 2 jablka
- 1 větší mrkev
- 1 malá bílá cibule
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce jablečného octa
- mletý černý pepř
- špetka soli
- 1 lžíce cukru
Způsob přípravy
Zelí zbavíme košťálů a listy nakrájíme na tenké nudličky.Nasypeme je do mísy a přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, oloupaná a nastrouhaná jablka a na drobno nakrájenou cibuli. Vše promícháme, přidáme olej, ocet, sůl špetku mletého pepře a znovu důkladně promícháme.
Salát uložíme alespoň na dvě hodiny do ledničky, pak znovu promíchám, a je-li třeba, dochutíme octem a cukrem. Podáváme samostatně, nebo jako přílohu k pečeným masům.