Pečené jehněčí kotlety se špenátem recept
Jehněčí maso připravujeme hlavně o velikonocích. Je křehké a lehké a hodně záleží na receptu podle kterého je připravíme.
(celý recept)
Ingredience receptu
- čerstvý špenát
- mletý černý pepř
- 2 lžíce chilli pasty
- 4ks jehněčích kotlet
- 1/2 hrnku javorového sirupu
- 3 šalotky
- 4 lžíce másla
- 3,5 lžičky soli
- rostlinný olej
Způsob přípravy
Jehněčí maso připravujeme hlavně o velikonocích. Je křehké a lehké a hodně záleží na receptu podle kterého je připravíme. Pečené jehněčí kotlety se špenátem jsou jedním z nejjednodušších receptů. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Jehněčí kotlety zbavíme tuku a potřeme je ve směsí pepře, soli, chilli pasty a javorového sirupu po obou stranách a necháme chvíli uležet v chladu. Zbylou směs koření odložíme stranou. Ve vysoké pánvi opékáme kotlety na troše oleje prudce po obou stranách asi půl minuty.
Pak je z pánve vyndáme. Vložíme je do pekáčku vymazaného máslem a v předehřáté troubě pečeme asi 10 minut. Necháme je v teplé troubě aby nevychladly. Na pánvi rozpustíme zbytek másla , přidáme šalotku nakrájenou nadrobno a osmahneme dozlatova. Přidáme čerstvý špenát, pepř, sůl, a krátce podusíme. Na nahřátý talíř servírujeme jehněčí kotletu a obložíme špenátem. Směs koření můžeme použít na dochucení jídla.