Ovocné tvarohové knedlíky recept
Tvarohové knedlíky mi připomínají léto. Slunce, voda a všude plno ovoce.
Ovocné knedlíky pokapané rozpuštěným máslem. Paráda. U nás oblíbené jídlo, hlavně o prázdninách.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 kelímky odtučněný tvaroh – bio
- moučkový cukr
- sůl
- 1 – 2 ks vajíčka
- čerstvé, mražené nebo kompotované ovoce: třešně, jablka, jahody, borůvky, meruňky aj.
- hrubá mouka
- 2 ks pribináčky
- máslo
Způsob přípravy
Ovoce opláchneme, zbavíme pecek aj. Nakrájíme ho. Můžeme ho trochu obalit v moučkovém cukru. Do velkého hrnce napustíme vodu, osolíme ji a uvedeme do varu.
Do mísy si nadáme odtučněný tvaroh. Vyklepneme vajíčko. Rozmícháme. Přidáváme postupně hrubou mouku. Mícháme. S moukou to nepřeháníme.
Vlhkýma rukama vypracujeme těsto. Utrhneme si kousek těsta, prsty roztáhneme a do středu zavineme oblíbené ovoce.
Knedlíky opatrně položíme do vroucí vody. Vaříme z každé strany, kolem pěti minut. Vodu scedíme, knedlíky posypeme moučkovým cukrem. Pokapeme rozpuštěným máslem. Navrch pomocí kávové lžičky nandáme pribináček a můžeme servírovat.