Polévka z droždí
Polévku z droždí dělávaly už naše babičky a určitě věděly proč. Drožďová polévka totiž obsahuje spoustu vitaminu B a má t...
Droždí - přírodní zázrak
Když se řekne droždí, co si kdo představí?! Samozřejmě velice známou surovinu v kuchyni a v oboru pekařství, díky kterému...
Návod, jak vyrobit domácí droždí z brambor, piva i datlí
Surovina, bez níž se pekaři a pekařky jen stěží obejdou, to je droždí. Pečení domácích rohlíků, housek i chleba si našlo ...
Výroba droždí doma
V době koronaviru vzrostla popularita pečení domácího pečiva. Je finančně dostupnější a hlavně každý ví, co si do něj dal...
Rychlé domácí rohlíky ze sušeného droždí
Rychlé domácí rohlíky ze sušeného droždí jsou rychlé hlavně díky tomu, že těsto na ně nemusíte nechat kynout. A přesto js...
Langoše ze sušeného droždí
Langoše ze sušeného droždí jsou jednoduší v tom, že nemusí kynout. Takže ušetříte spoustu času....
Kouzlo jménem pekařské droždí: je libo instantní nebo čerstvé?
Kvasnice jsou přísada, bez níž se neobejde téměř žádný pekař. Miliony drobných mikroorganismů pomáhají těstu zvětšovat ob...
Tipy, jak založit domácí kvásek. Proč je kvašené těsto lepší než to z droždí?
Mouka, voda, sůl a kvas, jen tak málo stačí, aby vznikl voňavý chléb s křupavou kůrkou. Pečení kváskového chleba se posle...
Výroba droždí doma
Výroba droždí doma je záležitost opravdu velmi jednoduchá. K tomuto receptu postačí suroviny, které určitě máte běžně dom...
Rychlé domácí housky bez droždí
Chutné a křupavé pečivo lze upéct i tehdy, když doma schází droždí nebo kvásek. Jako náhražku můžeme použít kypřící práše...
Langoše bez kynutí, bez droždí
Langoše bez kynutí, bez droždí jsou velmi jednoduchou a rychlou pochoutkou. Dochutit je můžete kečupem a sýrem, ale třeb...
Jak na kynuté těsto?
Mnoho začínajících kuchařek a kuchařů se obává pečení z kynutého těsta, jelikož se všeobecně traduje, že příprava je náro...
Focaccia dvakrát jinak: vyzkoušejte toto výborné italské pečivo
Tenký chléb zvaný focaccia má těsto podobné pizze a stejně jako tuto oblíbenou italskou pochoutku, ho lze obložit zelenin...
Domácí housky bez droždí
Pečení domácího pečiva slaví během doby pandemie velký boom a na čerstvých houstičkách si může pochutnat i ten, komu zrov...
Kynuté houskové knedlíky
Tradiční česká kuchyně se bez knedlíků neobejde a stejně je tomu u nás doma. Knedlíky se u nás podávají jako příloha k ma...
Ciabatta
Tento nadýchaný bílý chléb je typický velkými póry. Jak název napovídá, ciabatta je doma v Itálii a patří mezi velmi oblí...
Bagel: houska s dírou, kterou stojí za to vyzkoušet
Svačina na newyorský způsob, to je bagel! Bohatě obložené pečivo se dostalo do povědomí českých strávníků především díky ...
Těsto na pizzu
Pojďte si společně s námi připravit těsto na pizzu! Sice to asi nebude tak dobré a kvalitní, jako byste se na pizzu vydal...
Domácí pšeničný chléb s oblíbenými semínky
Upečte si doma chléb z pšeničné mouky a ozdobte ho oblíbenými semínky. Pečeme ho na plechu vyložený pečícím papírem. Neb...
Pizza Margherita
Pizza Margherita získala svůj název podle královny Margherity Savojské, které velmi zachutnala v roce 1889 v Neapoli. Bud...
Tradiční velikonoční šoldra
Tato tradiční velikonoční delikatesa - velikonoční šoldra - je oblíbená především ve Slezsku. V podstatě se jedná o kynut...
Vánoční štola: vyzkoušejte německou verzi klasické vánočky
V Čechách se o vánočních svátcích tradičně peče vánočka z kynutého těsta. Nadýchané pečivo plné rozinek, ozdobené mandlem...
Těsto na pizzu v klasické i celozrnné variantě. Vyzkoušejte obě!
Bohatě obložená placka z kynutého těsta si našla miliony fanoušků po celém světě. Tento slaný koláč máme spojený předevší...
Drožďová pomazánka na topinky
Drožďová pomazánka na topinky je zdravá a pikantní. Můžete ji namazat na opečené topinku, na jednohubky nebo na chlebíčky...
Croissant s čokoládou
Croissant s čokoládou je jedno z nejznámějších francouzských sladkých pečiv . Zavřete oči, nechte se unášet jeho vůní a z...
Vánočka
Každý rok pečeme nebo kupujeme vánočku jako tradici vánočních svátků. Bez sladké kynuté pletýnky s rozinkami posypané plá...
Francouzská bageta
Křupavá francouzská bageta je výbornou přílohou sama o sobě. Stejně tak ji ale můžeme promazat máslem a naplnit tím co má...
Domácí chléb
Domácí chléb si upečeme snadno doma v troubě. Nejlépe chutná samostatně, čerstvě upečený, s dobrým máslem nebo sádlem, s ...
Tradiční buchty
Tradiční buchty, v tomto případě tvarohové, jsou známou, klasickou pochoutkou. Kromě tvarohové náplně můžeme upéci buchty...
České palačinky z kynutého těsta
České palačinky z kynutého těsta jsou oblíbené jídlo, servírované třeba jako dezert po obědě. Jako hlavní jídlo ho ocení ...
Česká domácí bageta
Česká domácí bageta je pečivo, které si snadno upečeme doma v troubě. Použijeme ji všude tam, kde potřebujeme pečivo jak...
Kynuté buchtičky
Kynuté buchtičky jsou dobré jako příloha k masům a zeleninovým jídlům. Můžeme je také servírovat ke studeným mísám nebo s...
Mini pizza se šunkou a sýrem
Mini pizza se šunkou a sýrem je vhodná jako pohoštění pro návštěvu. Hodí se k vínu i pivu. Podáváme ji teplou, rovnou z t...
Vánočka
Už samotný název nám evokuje vánoční stůl na kterém domácí vánočka nesmí chybět. Jako výbornou snídani ke kávě a čaji ji ...
Pizza s kuřecím masem
Pizza s kuřecím masem doma upečená je výborný oběd nebo večeře pro celou rodinu. Ale můžete ji upéct klidně jen tak na ch...
Mazanec
Mazanec, neboli velikonoční bochánek se připravuje většinou o jarních svátcích ze sladkého kynutého těsta. Je to klasické...
Domácí chleba
Voňavý domácí chleba právě vytažený z trouby je pochoutka. Stačí čerstvé máslo a sůl, nebo domácí marmeláda a opravdu...
Domácí housky
Domácí housky jsou rozhodně chutnější než ty kupované. Už jen proto, že je sníme úplně čerstvé, totiž hned jak vychladnou...
Buchtičky se šodó
Buchtičky se šodó milují hlavně děti. Ale tyto domácí buchtičky polité voňavým vanilkovým krémem určitě budou chutnat vše...
Dýňový chléb
Čerstvý dýňový chléb vytažený z trouby krásně provoní celou kuchyň. A chuť má báječnou. Jako příloha je nedostižný, ale...
Svíčková s houskovým knedlíkem
Svíčková s houskovým knedlíkem je královnou všech českých omáček. Její lahodná smetanová chuť nás vždycky dostane. K...
Velikonoční jidáše
Velikonoční jidáše jsou tradičním velikonočním pečivem, na které zadělávaly těsto ve Škaredou středu už naše prababičky, ...
Ovocné kynuté knedlíky
Ovocné kynuté knedlíky, ať už jsou s jahodami, meruňkami, švestkami nebo docela jiným ovocem, máme rádi hlavně my, milovn...
Pizza
Pizza je vždy výborná a dostanete ji téměř všude. Ale můžete si ji udělat sami doma, přesně takovou, jakou máte nejraději...
Trdelník
Kdo by neznal trdelník? Oblíbená staročeská pochoutka na trzích a zábavných akcích. Zkusme si ho udělat sami doma. Uvidí...
Housky
Už jste si zkoušeli upéct domácí housky? Voňavé, právě vytažené z trouby, které šíří lákavou vůni? A na povrchu posypané...
Kynuté ovocné knedlíky
Léto je tu. Ovoce všude, kam se podíváte. Prostě letní nádhera. Pojďme si udělat ovocné kynuté knedlíky....
Dukátové buchtičky
Dukátové buchtičky jsou oblíbeným sladkým jídlem nejen u dětí. I my dospělí si na nich občas rádi pochutnáme....
Kynuté těsto na ovocné knedlíky
Kynuté knedlíky jsou oblíbené jídlo, jak pro děti, tak pro dospělé. Využijte sklizeň čerstvého ovoce a pochutnejte si....
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Droždí: recepty