Sdílet:

Domácí chleba recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí8 porcí

Voňavý domácí chleba právě vytažený z trouby je pochoutka. Stačí čerstvé máslo a sůl, nebo domácí marmeláda a opravdu si pochutnáte.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 kg hladké mouky
  • 5 dkg droždí
  • sůl
  • kmín
  • 0,5 l vody
  • lněné nebo slunečnicové semínko
  • 1 lžička cukru krupice


Způsob přípravy

Voňavý domácí chleba právě vytažený z trouby je pochoutka. Stačí čerstvé máslo a sůl, nebo domácí marmeláda a opravdu si pochutnáte. Nejprve si připravíme kvásek. Do hrnku dáme droždí, pár lžic vlažné vody a cukr. Dobře rozmícháme a necháme vykynout na teplém místě. Ve velké míse pak smícháme mouku, vykynutý kvásek, půl litru vody, trochu soli a kmínu. Můžeme přidat podle chuti i lněná nebo slunečnicová semínka. Důkladně těsto uhněteme.

Přendáme ho na pomoučený vál a ještě rukama důkladně zpracujeme. Z těsta pak utvoříme 2 bochníčky a necháme je přikryté utěrkou na teplém místě vykynout. Po vykynutí bochníčky přendáme na plech, potřeme slanou vodou a v předehřáté troubě troubě pečeme při teplotě kolem 120 stupňů asi půl hodiny. Protože každá trouba peče jinak, chleba hlídáme a občas během pečení potíráme slanou vodou. Hotové bochníčky necháme vychladnout.


Komentáře Domácí chleba

Anna   29.11.2021 - 11:58

Dobrý den, když se peče chléb, tak teplota trouby 120 stupňů je málo, dala bych 220 stupňů. Asi chyba.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Domácí chleba recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Domácí chleba.
Nebo hledejte podobné podle části názvu domácí chleba .
Hledat podobné recepty na internetu jako Domácí chleba


×