Rychlé domácí rohlíky ze sušeného droždí recept
Rychlé domácí rohlíky ze sušeného droždí jsou rychlé hlavně díky tomu, že těsto na ně nemusíte nechat kynout. A přesto jsou vypečené a křupavé.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 200 ml vody
- 25 g rozpuštěného sádla
- 7 g sušeného droždí
- 360 g hladké mouky
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 220 stupňů. Ve vlažné vodě rozpustíme droždí a cukr a necháme stát čtvrt hodiny. Pak v hnětači uhněteme těsto z mouky, vody, sádla a soli.
Na pomoučeném vále z těsta vyválíme dvě kruhové placky. Každou z nich rozdělíme na 6 trojúhelníků. Z každého trojúhelníku vytvoříme rohlík a všechny položíme na plech vyložený pečícím papírem. Každý rohlík potřeme rozšlehaným vejcem a a v předehřáté troubě je pečeme 15 až 30 minut.