Sdílet:

Pizza Margherita recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí2 porce

Pizza Margherita získala svůj název podle královny Margherity Savojské, které velmi zachutnala v roce 1889 v Neapoli. Bude určitě chutnat i vám.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • těsto:
  • 20 g droždí
  • 300 g hladké mouky
  • 150 ml vody
  • špetka soli
  • olivový olej
  • náplň:
  • 250 g mozarelly
  • 350 g rajčat
  • čerstvá nebo sušená bazalka
  • špetka soli
  • olovový olej


Způsob přípravy

Droždí rozmícháme ve vlažné vodě. V míse smícháme mouku, špetku soli, jednu lžíci oleje, přidáme droždí rozpuštěné ve vodě a ze všeho uhněteme hladké těsto. Když se těsto odlepuje od stěn mísy, přikryjeme ho čistou utěrkou a necháme v teple kynout.

Vykynuté těsto znovu prohněteme a pak rozprostřeme do olejem vymazané formy nebo na vymazaný plech. Rajčata spaříme oloupeme a nakrájíme na plátky. Sýr nakrájíme na menší kousky. Troubu si předehřejeme na 170 stupňů.

Rajčata a sýr naskládáme na těsto, posypeme bazalkou a špetkou soli a lehce zakapeme olejem. V předehřáté troubě pak pizzu pečeme asi 15 až 18 minut.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Pizza Margherita recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Pizza Margherita.
Nebo hledejte podobné podle části názvu pizza margherita .
Hledat podobné recepty na internetu jako Pizza Margherita

Kde najít informace



×