Pizza Margherita recept
Pizza Margherita získala svůj název podle královny Margherity Savojské, které velmi zachutnala v roce 1889 v Neapoli. Bude určitě chutnat i vám.
Ingredience receptu
- těsto:
- 20 g droždí
- 300 g hladké mouky
- 150 ml vody
- špetka soli
- olivový olej
- náplň:
- 250 g mozarelly
- 350 g rajčat
- čerstvá nebo sušená bazalka
- špetka soli
- olovový olej
Způsob přípravy
Droždí rozmícháme ve vlažné vodě. V míse smícháme mouku, špetku soli, jednu lžíci oleje, přidáme droždí rozpuštěné ve vodě a ze všeho uhněteme hladké těsto. Když se těsto odlepuje od stěn mísy, přikryjeme ho čistou utěrkou a necháme v teple kynout.
Vykynuté těsto znovu prohněteme a pak rozprostřeme do olejem vymazané formy nebo na vymazaný plech. Rajčata spaříme oloupeme a nakrájíme na plátky. Sýr nakrájíme na menší kousky. Troubu si předehřejeme na 170 stupňů.
Rajčata a sýr naskládáme na těsto, posypeme bazalkou a špetkou soli a lehce zakapeme olejem. V předehřáté troubě pak pizzu pečeme asi 15 až 18 minut.