Salát z červené řepy recept
Salát z červené řepy je jednoduchý, pikantní a zdravý. Můžete ho mazat na chlebíčky, podávat s čerstvým pečivem, nebo jako přílohu k masu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g červené řepy
- 1 lžíce nastrouhaného křenu
- 3 lžíce smetanového bílého jogurtu
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce hrubozrnné hořčice
- 1 limetka
- 1 jablko
- mletý černý pepř
- mořská sůl
- cukr krupice
Způsob přípravy
Červenou řepu oloupeme a uvaříme do měkka. Když vychladne, nastrouháme ji na hrubém struhadle. V míse ji pak smícháme s křenem, jogurtem a olejem.
Oloupené jablko nastrouháme na hrubo a přidáme do mísy společně s hořčicí a lžící šťávy z limetky. Všechno promícháme a podle chuti osolíme, opepříme nebo přidáme cukr.
Hotový salát uložíme do chladna.