Salát z červené řepy recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí4 porce

Salát z červené řepy je jednoduchý, pikantní a zdravý. Můžete ho mazat na chlebíčky, podávat s čerstvým pečivem, nebo jako přílohu k masu.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 500 g červené řepy
  • 1 lžíce nastrouhaného křenu
  • 3 lžíce smetanového bílého jogurtu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 1 limetka
  • 1 jablko
  • mletý černý pepř
  • mořská sůl
  • cukr krupice


Způsob přípravy

Červenou řepu oloupeme a uvaříme do měkka. Když vychladne, nastrouháme ji na hrubém struhadle. V míse ji pak smícháme s křenem, jogurtem a olejem.

Oloupené jablko nastrouháme na hrubo a přidáme do mísy společně s hořčicí a lžící šťávy z limetky. Všechno promícháme a podle chuti osolíme, opepříme nebo přidáme cukr.

Hotový salát uložíme do chladna.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Salát z červené řepy recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Salát z červené řepy.
Nebo hledejte podobné podle části názvu salát červené řepy .
Hledat podobné recepty na internetu jako Salát z červené řepy


×