Kynuté buchtičky recept
Kynuté buchtičky jsou dobré jako příloha k masům a zeleninovým jídlům. Můžeme je také servírovat ke studeným mísám nebo svačinovým polévkám.
Ingredience receptu
- 10 dkg rozpuštěného másla
- 250 g hladké mouky
- 250 g polohrubé mouky
- 200 ml mléka
- 1 kostka droždí
- 2 vaječné žloutky
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- vlažné mléko
- sádlo
Způsob přípravy
Kynuté buchtičky jsou dobré jako příloha k masům a zeleninovým jídlům. Můžeme je také servírovat ke studeným mísám nebo svačinovým polévkám. Nejprve připravíme kvásek z droždí, cukru a trochy vlahého mléka. Necháme ho na teplém místě. V misce rozšleháme mléko a žloutky. Do velké mísy nasypeme mouku, přidáme rozšlehané žloutky, vzešlý kvásek, rozpuštěné máslo a osolíme.
Uhněteme hladké těsto. Mísu přikryjeme suchou utěrkou a necháme těsto na teplém místě vykynout. Na plech pokrytý pečícím papírem klademe dál od sebe buchtičky z vykynutého těsta. Necháme je ještě na plechu chvíli kynout. Pak je potřeme rozpuštěným sádlem a pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut.