Francouzská bageta recept
Křupavá francouzská bageta je výbornou přílohou sama o sobě. Stejně tak ji ale můžeme promazat máslem a naplnit tím co máme rádi.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 800 g hladké mouky
- 450 ml mléka
- 1,5 lžičky soli
- 1,5 lžíce medu
- 1,5 lžičky cukru
- jeden sáček instantního droždí
Způsob přípravy
Křupavá francouzská bageta je výbornou přílohou sama o sobě. Stejně tak ji ale můžeme promazat máslem a naplnit tím co máme rádi. Připravíme si kvásek z droždí, trochy vlahého mléka a cukru. V míse smícháme mouku se solí, přidáme kvásek a med a uhněteme těsto. Na teplém místě pak necháme těsto půl hodiny kynout.
Vykynuté těsto rozdělíme na 4 díly a z každého dílu uválíme bagetu. Bagety položíme na plech s pečícím papírem, lehce nařízneme po délce a necháme kynout další půlhodinu. Mezitím předehřejeme troubu na 200 stupňů a na dno vložíme hrnek s vodou. Vykynuté bagety pečeme přibližně 20 minut do zlatova.