Kaše z květáku a čerstvého sýru
Bramborová kaše je klasika, která se nejčastěji podává jako příloha k masu. Brambory patří mezi základí potraviny našeho ...
Květáková polévka s brokolicí
Květáková polévka s brokolicí je zdravá, nízkokalorická a velmi chuťově výrazná polévka. Je sytá a klidně nahradí lehkou ...
Celoroční dostupnost listové zeleniny je nedostižnou výhodou
Výhoda různých druhů čerstvé zeleniny spočívá v tom, že jejich dostupnost během roku nijak nekolísá. Jakmile totiž skončí...
Top 5 plodin pro červen 2020…
Přehled pěti sezónních potravin a tipy na jejich přípravy je tu. Kupujeme-li ovoce a zeleninu v době, kdy roste na zahrád...
Indický hovězí guláš
Bohatá chuť a podmanivá vůně indických jídel je pro nás vždycky lákavá. Indický hovězí guláš je jedním z nich. Nejprv...
Zapečený květák s bramborem
Zapečený květák s bramborem a sýrem je krásně voňavé a chutné jídlo třeba i pro vegetariány. Obejde se bez masa, ale poku...
Květákové karbanátky se sýrem
Květákové karbanátky se sýrem jsou takové křehké a voňavé jarní jídlo. Můžeme k nim uvařit bramborovou kaši, nebo jen uva...
Jak uvařit kroupy
V poslední době se při vaření více a více vracíme k základním surovinám, ze kterých vařily už naše prababičky. Většinou j...
Sezónní stravování je zdravé. Takže co bychom měli jíst v březnu?
Také jste si všimli, že v zimě mají rajčata z obchodu úplně jinou chuť než v létě? A platí to i o paprikách, mrkvi, kv...
Květák pečený v troubě
Květák pečený v troubě je o mnoho dietnější a zdravější, než ten smažený v oleji. Navíc se nemusíte zdržovat jeho vaření...
Telecí ragú
Telecí ragú podáváme rýží nebo s knedlíky. Pokud nestíháme uvařit přílohu, postačí i čerstvé pečivo....
Indické zeleninové Sabdží
Pokud jste milovníci indické kuchyně toto tradiční jídlo byste měli doma vyzkoušet. Můžete na něj použít veškerou sezónní...
Jak je to s mlékem? Je pro nás přínosem, nebo škodí?
Máme i v dospělosti pravidelně pít mléko, protože obsahuje mnoho pro tělo potřebných látek, nebo bychom se mu měli spíše ...
Karel Voříšek o svobodě, otevřenosti, požitku z jídla a uzené kryse
Středočeský rodák po studiu na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy nastoupil do Československé televize jako programov...
Květáková polévka
Květáková polévka je hustá a sytá. Klidně nahradí jednoduchou večeři. Můžete k ní přidat čerstvé pečivo....
Květáková curry polévka
Užijte si letošní květákovou sezónu a připravte si doma tuto jednoduchou curry polévku, která vás příjemně zahřeje....
Náplň do pita chleba
Tento chléb vypadá jako silnější placka a jeho základ tvoří pšeničná mouka a kvasnice. Skvěle se hodí například pro přípr...
Košťálová zelenina - přírodní zásobárna vitamínů, minerálů a vlákniny
Košťálová zelenina, je zelenina se silnou lodyhou, neboli košťálem. Patří sem především květák, kapusta, růžičková kapust...
Proč je vláknina v potravě tak důležitá a kde ji najdeme
V jídle bychom měli přijímat nejen dostatečné množství bílkovin, vitamínů, minerálních látek ale také vlákniny. Tato nest...
Zapečená brokolice s květákem
Tento pokrm je tak trochu variací na klasické zapečené těstoviny, jen v o něco zdravější variantě. Sympatické je na něm i...
Zapečený květák se šunkou
Květák je velmi chutný syrový i dušený. Oblíbená zelenina je vynikající také zapečená s vejcem a smetanou. Kdo chce mít č...
Losos zapečený se zeleninou
Losos zapečený se zeleninou je lahodné a zdravé jídlo, které zároveň báječně chutná. Voní zelenými bylinkami a smetanou. ...
Zeleninové polévky jako předkrm, hlavní chod, nebo svačina?
Jsou neodmyslitelnou součástí našeho jídelníčku. Tedy, alespoň by měly být. Z mnoha důvodů. Především jsou zdravé. Když s...
Pečený květák v jogurtové marinádě
Pečený květák v jogurtové marinádě chutná jinak, než ten klasický obalovaný a smažený. Stojí to za vyzkoušení....
Zapečená zelenina s koprem
Zapečená zelenina s koprem, smetanou a sýrem je jídlo pro labužníky. Pokud se neobejdete bez masa, může to být báječná př...
Pikantní květák s chilli a parmezánem
Pikantní květák s chilli a parmezánem je hotový za chvíli a rozhodně to není ani nudné ani fádní jídlo. Je to jen další z...
Květáková kaše
Květák rozebereme na hlavičky a omyjeme. Rozehřejeme si pánev s olejem, na ni dáme nadrobno nakrájenou cibuli a smažíme d...
Květáková polévka
Květáková polévka je klasická a známá polévka a má spoustu variant. Jednou z nich je tato. Je velmi jednoduchá a výsledk...
Houbová polévka s kváskem a chilli
Pokud chcete zase jednou ochutnat něco nového, originálního a jedinečného, jste tady správně. ...
Květáková polévka jako od babičky
Květáková polévka uvařená jako od babičky. Výborná, voňavá a nezapomenutelná. ...
Smažený květák po francouzsku
Smažený květák po francouzsku je trochu jiný než ten, co všichni známe. Zkuste ho a uvidíte, že je to velmi chutná změ...
Květák na slanině s vejci naměkko
Květák na slanině s vejci naměkko podáváme s vařenými brambory nebo s čerstvým pečivem. Lehké a levné jídlo, které bude ...
Zeleninové karbanátky
Zeleninové karbanátky s klobásou můžeme podávat třeba jen s hořčicí a čerstvým chlebem. Nebo k nim uvaříme bramborovou ka...
Květák zapečený se šunkou
Květák zapečený se šunkou je vyloženě jarní a letní jídlo. Lehké a zdravé....
Vařený květák s Nivou
Vařený květák s Nivou je zdravé a rychlé letní jídlo. Podáváme k němu brambory, uvařené nebo opečené na grilu....
Bramborová kaše s květákovo-mrkvovým pyré
Zeleninové jídlo, které se rozplývá svou jemností na jazyku. ...
Květáková polévka
Horká zeleninová polévka nás příjemně zahřeje a vytvoří tu příjemnou rodinnou atmosféru....
Květákové placky pečené v troubě
Květákové placky pečené v troubě budou nejlepší s bramborovou kaší. Nebo s čerstvým pečivem a vaším oblíbeným dipem....
Květákové rizoto
Květákové rizoto s hovězím masem báječně voní čedarem. Můžete k němu přidat nasucho opečený toast....
Polévka z hovězí oháňky
Tato polévka z hovězí oháňky je starý recept, který dříve dělaly babičky po celé republice. Oháňku seženete u dobrého řez...
Polévka ragú
Polévka jako ragú je originální recept, který má svůj původ v Asii, ale polévku ragú vařily i naše babičky....
Slepičí polévka
Toto je základní recept na slepičí polévku, kterou uděláte dětskému tělu medvědí službu, protože se jedná o zdravé a výži...
Maďarská slepičí polévka
Tento recept přehledně popisuje jak na slepičí polévku tentokrát v maďarském balení. Slepičí polévka je červenější a ostř...
Zapražená zeleninová polévka
Během jara a léta, kdy je všude dost zeleniny, by byl hřích nezkusit výbornou zapraženou zeleninovou polévku. Recept může...
Květáková polévka s uzeným sýrem
Tento recept na květákovou polévku je vylepšen o uzený sýr, který dodá jídlu správný říz. Květáková polévka s uzeným sýre...
Smažená brokolice
Smažená brokolice je hodně podobná smaženému květáku, ale jen svou přípravou. Chuť má úplně jinou, možná vám bude chutnat...
Květákový mozeček se žampiony
Květákový mozeček se žampiony a s křupavou slaninou můžete podávat jen s čerstvým pečivem. Když k němu uvaříte brambory,...
Květák pečený v troubě
Květák pečený v troubě na pohled vypadá a chutná přesně jako ten smažený. Ale nemusíte se tentokrát obávat přemíry tuku....
Zeleninové kari s červenou čočkou
Indická kuchyně má velmi dlouhou tradici a charakterizují ji ostřejší a výrazně kořeněné pokrmy. Mezi oblíbená indická jí...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Z kvetaku recepty