Zapražená zeleninová polévka recept
Během jara a léta, kdy je všude dost zeleniny, by byl hřích nezkusit výbornou zapraženou zeleninovou polévku. Recept můžete vylepšit jakoukoliv zeleninou, kterou máte zrovna po ruce, a stále to bude stará dobrá zeleninová polévka.
Ingredience receptu
- 4 dkg mrkve
- 4 dkg celeru
- 4 dkg kapusty
- 4 dkg květáku
- 4 dkg másla
- 4 dkg hladké mouky
- 1 1/2 litru vody
- 2 dl mléka
- sůl
- trochu zelené petržele
- 1 dkg čerstvého másla
Způsob přípravy
Očištěnou, omytou a na kostky nakrájenou zeleninu zalijeme vařící vodou a uvaříme do měkka.
Z másla a mouky upražíme světlou jíšku, zalijeme vývarem ze zeleniny a mlékem, osolíme a dobře povaříme. Zeleninu prolisujeme, vložíme do polévky, přidáme rozsekanou zelenou petržel a čerstvé syrové máslo.
Polévku podáváme s osmaženou houskou.