Zapražená zeleninová polévka recept

Lukáš Svítil

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí4 porce

Během jara a léta, kdy je všude dost zeleniny, by byl hřích nezkusit výbornou zapraženou zeleninovou polévku. Recept můžete vylepšit jakoukoliv zeleninou, kterou máte zrovna po ruce, a stále to bude stará dobrá zeleninová polévka.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 4 dkg mrkve
  • 4 dkg celeru
  • 4 dkg kapusty
  • 4 dkg květáku
  • 4 dkg másla
  • 4 dkg hladké mouky
  • 1 1/2 litru vody
  • 2 dl mléka
  • sůl
  • trochu zelené petržele
  • 1 dkg čerstvého másla


Způsob přípravy

Očištěnou, omytou a na kostky nakrájenou zeleninu zalijeme vařící vodou a uvaříme do měkka.

Z másla a mouky upražíme světlou jíšku, zalijeme vývarem ze zeleniny a mlékem, osolíme a dobře povaříme. Zeleninu prolisujeme, vložíme do polévky, přidáme rozsekanou zelenou petržel a čerstvé syrové máslo.

Polévku podáváme s osmaženou houskou.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Zapražená zeleninová polévka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu zapražená zeleninová polévka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Zapražená zeleninová polévka

Kde najít informace



×