Květáková polévka recept
Horká zeleninová polévka nás příjemně zahřeje a vytvoří tu příjemnou rodinnou atmosféru.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 ks květák
- petrželka - hladkosrstá
- 4 ks vajíčka
- čerstvé máslo
- černý pepř – mletý
- bujón
- jemná dětská krupička
- jarní cibulka
Způsob přípravy
Květák zbavíme zelených listů a na prkénku ho nakrájíme na malé kousíčky. Pokud chceme velký hrnec polévky použijeme celý květák, jinak nám stačí půlka květáku.
Do hrnce si dáme rozpustit kousek másla. Přisypeme pokrájený květák a zalijeme vodou. Nebo použijeme hovězí vývar. Vhodíme bujón a vaříme do měkka. Okořeníme.
Na zahuštění vmícháme jemnou dětskou krupičku. Chviličku povaříme. Vyklepneme vajíčka a polévku promícháme.
Na závěr vhodíme nastříhanou jarní cibulku, petrželku a můžeme servírovat. Dobrou chuť.