Pikantní květák s chilli a parmezánem recept
Pikantní květák s chilli a parmezánem je hotový za chvíli a rozhodně to není ani nudné ani fádní jídlo. Je to jen další ze skvělých variant na vařený květák.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 květák
- 80 g strouhanky
- 40 g másla
- 50 g strouhaného parmezánu
- 1 stroužek česneku
- 1 chilli paprička
- 2 lžíce nasekané ploché petržele
- mletý černý pepř
- sůl
Způsob přípravy
Pikantní květák s chilli a parmezánem je hotový za chvíli a rozhodně to není ani nudné ani fádní jídlo. Je to jen další ze skvělých variant na vařený květák. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Květák omyjeme a rozebereme na růžičky. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vhodíme do ní květák a krátce (asi 3 minuty) ho povaříme. Vodu z květáku slijeme a připravíme si větší pekáč vymazaný máslem. Do pekáče naskládáme vařené růžičky květáku. Mezitím si v malé pánvičce rozpustíme máslo, osmahneme na něm utřený česnek, nadrobno nasekanou chilli papričku a přisypeme strouhanku.
Za stálého míchání strouhanku osmahneme dozlatova.Pánev stáhneme z plotny a do směsi přimícháme nasekanou petržel. Květák v pekáči lehce osolíme a opepříme. Posypeme ho osmaženou strouhankovou směsí a navrch rozsypeme strouhaný parmezán. V předehřáté troubě jídlo krátce zprudka zapečeme, až se sýr rozpustí. Jídlo podáváme horké, třeba s vařenými brambory.