Telecí ragú recept
Telecí ragú podáváme rýží nebo s knedlíky. Pokud nestíháme uvařit přílohu, postačí i čerstvé pečivo.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 0,5 hlavy květáku
- 500 g telecího masa
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky+
- 1 citron
- 1 vejce
- 100 ml mléka
- sůl
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Ve slané vodě uvaříme květák a rozebereme ho na menší růžičky. Telecí maso uvaříme také ve slané vodě doměkka a nakrájíme ho na menší kousky. Vývar z masa necháme vychladnout.
V kastrole rozpustíme máslo a přidáme hladkou mouku. Usmažíme světlou jíšku a zalijeme ji studeným vývarem z telecího masa. Omáčku osolíme, trochu opepříme a zvolna vaříme asi půl hodiny za stálého míchání. Podle potřeby podléváme vývarem, tak aby nakonec vznikla hustá omáčka.
Kousky uvařeného masa a růžičky květáku vložíme do hotové omáčky a promícháme. Přidáme pár kapek citronové šťávy a podle chuti přisolíme a opepříme. Nakonec v mléce rozšleháme žloutek a přilijeme ho do hotového horkého ragú a znovu promícháme.