Květáková kaše recept
Květák rozebereme na hlavičky a omyjeme. Rozehřejeme si pánev s olejem, na ni dáme nadrobno nakrájenou cibuli a smažíme do sklovata.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 hlava květáku
- 1 ks cibule
- 3-4 vejce
- 1 hrnek vody
- olej podle potřeby
- 1 lžíce kmínu
- sůl podle potřeby
Způsob přípravy
Květák rozebereme na hlavičky a omyjeme. Rozehřejeme si pánev s olejem, na ni dáme nadrobno nakrájenou cibuli a smažíme do sklovata. Přilijeme vodu, kterou přivedeme k varu. Poté přidáme květák a kmín. Osolíme, opepříme. Přiklopíme pokličkou a necháváme vařit, dokud květák nezměkne.
Mezitím si vyšleháme vejce. Po dovaření slijeme vodu a květák opatrně rozmačkáme, přidáme vejce, promícháme a dáváme na 5 minut zpět na plotnu, kde za občasného míchání vaříme dalších 5 minut. Podáváme s čerstvým pečivem.