Smažené tofu s japonskou omáčkou ponzu recept
Tofu připravené originálním způsobem. Je to japonská dobrota, která zachutná snad každému.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500g tofu
- 100g mouky
- 2 vejce
- cca 100g strouhanky
- 1 lžíce wasabi
- 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
- 4 stonky jarní cibulky
- 1/2 svazečku koriandru
- olej na smažení
- Omáčka ponzu:
- 8 lžic sójové omáčky
- 4 lžíce rýžového vína mirin
- 2 kostičky řas kombu
- šťáva ze 2 limetek
- šťáva z 1 citronu
- 1 lžíce cukru
Způsob přípravy
Nejdříve si připravíme omáčku ponzu tak, že v hrnci smícháme všechny ingredience. Přivedeme k varu a hned vypneme. Necháme vychladnout.
Tofu si nakrájíme na šest čtverečků a položíme na savý papír. Poté obalíme v trojobalu. Smažíme zprudka ze všech stran dozlatova.
Z omáčky ponzu vyndáme řasy a nalijeme do šesti (nejlépe hranatých) mističek. Doprostřed každé vložíme osmažené tofu a posypeme koriandrem, zázvorem, jarní cinulkou a wasabi. Dobrou chuť!