Indické zeleninové Sabdží recept

Adéla S.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření40 minPočet porcí4 porce

Pokud jste milovníci indické kuchyně toto tradiční jídlo byste měli doma vyzkoušet. Můžete na něj použít veškerou sezónní zeleninu měsíce června. Vypadá to komplikovaně, ale není a toto jídlo si velmi zamilujete. Podávejte s čerstvě nasekaným koriandrem a ideálně s rýží basmati, nebo indickými plackami.
(celý recept)

Pokud jste milovníci indické kuchyně toto tradiční jídlo byste měli doma vyzkoušet. Můžete na něj použít veškerou sezónní zeleninu měsíce června. Vypadá to komplikovaně, ale není a toto jídlo si velmi...

Ingredience receptu

  • 2 střední brambory
  • 4 růžičky květáku
  • 1 vrchovatá hrst hrášku (může být i mražený)
  • 1 střední mrkev
  • 300g rajčat z konzervy
  • rostlinný olej (já používám řepkový)
  • 1 vrchovatá lžička římského kmínu (celého)
  • 1 lžička asafetida (známé také jako čertovo lejno)
  • 3 lžičky koriandrového prášku
  • 1 lžička chilli koření (podle chuti)
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 1 vrchovatá lžička čerstvého a na jemno nakrájeného zázvoru
  • 1 vrchovatá lžička koření garam masala
  • 1 vrchovatá hrst nasekaného čerstvého koriandru
  • 1 zelená chilli paprička (i tuto pálivou ingredienci můžete vynechat, pokud to nezvládáte)
  • 2 hrnky vody
  • sůl


Způsob přípravy

Brambory nakrájejte na větší kostky. Půlku dejte vařit do měkka a druhou půlku si nechte na později.

Do hluboké pánve nebo většího hrnce dejte olej, který rozehřeje, ale ne úplně rozpálit. Vhodíte do něj římský kmín, asafetida a mícháte. Jakmile začne kmín praskat, tak přidáte nasekaná rajčata z konzervy společně se šťávou a nakrájený uvařený brambor. Vše řádně promícháte.

Přidáte zbývající koření: koriandr prášek, kurkumu, chilli koření a čerstvý zázvor. Celé to opět pořádně zamícháte a vaříte asi 2 minuty.

Poté přidáte nakrájený syrový brambor, růžičky květáku, nakrájenou mrkev a vše zamícháte. Pak zalijete vodou a přivedete k varu. Snižte plamen a pod pokličkou vaříte, dokud brambory nezměknou. To je přibližně 10 minut. Zelenina hezky změkne, ale ne moc a ty první vařené brambory se hezky rozvaří a omáčku pěkně zahustí.

Pokud je šťávy příliš, nechte ještě chvíli vařit bez pokličky, aby se šťáva trošku zredukovala. Pak přidejte koření garam masala, hrášek, polovinu čerstvého nasekaného koriandru a čerstvé nakrájené chilli, pokud chcete pálivou variantu. Nechte ještě chvíli povařit a můžete servírovat na stůl.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Indické zeleninové Sabdží recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Indické zeleninové Sabdží.
Nebo hledejte podobné podle části názvu indické zeleninové sabdží .
Hledat podobné recepty na internetu jako Indické zeleninové Sabdží


×