Houbová polévka s kváskem a chilli recept
Pokud chcete zase jednou ochutnat něco nového, originálního a jedinečného, jste tady správně.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce másla
- 4 žampiony
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1/4 květáku
- 1/2 pórku
- 0,5 l zeleninového vývaru
- 250 ml vody
- hrst tymiánu
- hrst bršlice
- 1 lžička kmínu
- 1 lžíce ume octa
- chilli papričky
Způsob přípravy
Nejprve si v hrnci rozpustíme máslo s olejem a zpěníme na něm nadrobno nasekanou cibuli. Po chviličce přidáme žampiony, poté pórek a orestujeme. Poté přidáme na drobno nakrájenou mrkev a květák a zalijeme horkým zeleninovým vývarem.
Do polévky přidáme ještě vodu, osolíme dle chuti, přidáme kmín a tymián. Vaříme přibližně 20 minut, dokud zelenina nezměkne.
Mezitím si kvásek rozmícháme v trošce vody a zavaříme do polévky. Nakonec dochutíme ume octem a nasekanou čerstvou chilli papričkou dle chuti.