Zeleninové kari s červenou čočkou recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí2 porce

Indická kuchyně má velmi dlouhou tradici a charakterizují ji ostřejší a výrazně kořeněné pokrmy. Mezi oblíbená indická jídla patří kari, které se dá připravit na mnoho způsobů, ať už s masem či bez. I vegetariánská varianta pokrmu krásně voní a je sytá. Zeleninové kari můžeme podávat s pečivem, bramborami nebo rýží a nám doma chutná teplé, i studené.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • ½ středně velkého květáku
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 80 g červené čočky
  • 2 lžičky rostlinného oleje
  • 1 lžička kari koření
  • ½ lžičky kurkumy
  • 0, 5 l zeleninového vývaru
  • kousek čerstvého zázvoru
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • lístky čerstvého koriandru
  • sůl


Způsob přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme najemno. Na pánvi rozpálíme olej a cibuli na něm orestujeme.

Květák rozebereme na růžičky a propláchneme je na sítu vodou. Mrkev oškrábeme a umyjeme. Zeleninu nakrájíme na středně velká sousta a společně s čočkou ji přidáme k orestované cibuli. Krátce vše osmažíme, posypeme suchým kořením a nastrouhaným zázvorem, dochutíme solí, zalijeme vývarem a pánev přiklopíme poklicí.

Pod poklicí necháme zeleninu asi čtvrt hodiny podusit. Když je měkká, přimícháme k ní zakysanou smetanu a nasekaný čerstvý koriandr. Kari podáváme s rýží nebo bramborami.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Zeleninové kari s červenou čočkou recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu zeleninové kari červenou čočkou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Zeleninové kari s červenou čočkou

Kde najít informace



×