Květák na slanině s vejci naměkko recept
Květák na slanině s vejci naměkko podáváme s vařenými brambory nebo s čerstvým pečivem. Lehké a levné jídlo, které bude chutnat celé rodině.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 květák
- 1 bílá cibule
- 4 vejce
- sůl
- mletý černý pepř
- 200 g anglické slaniny
- vhodné přílohy:
- vařené brambory
- čerstvé pečivo
Způsob přípravy
Květák uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Necháme ho trochu vychladnout a rozebereme ho na menší růžičky. Na na pánvi osmažíme nakrájenou slaninu a přidáme nadrobno pokrájenou cibuli. Nakonec přidáme růžičky květáku, trochu vše přisolíme a krátce smažíme, až cibule i květák změkne.
Mezitím si uvaříme vejce naměkko a oloupeme je. Na talíři pak ke květákové smaženici přidáme vejce naměkko překrojené na polovinu, a lehce opepřené a osolené. Uvaříme jako přílohu brambory, nebo servírujeme s čerstvým pečivem.