Kaše z květáku a čerstvého sýru recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí4 porce

Bramborová kaše je klasika, která se nejčastěji podává jako příloha k masu. Brambory patří mezi základí potraviny našeho jídelníčku, ale občas je dobré potraviny prostřídat a vyzkoušet tradiční recepty z netradičních surovin. Kaše z květáku a čestvého sýru je nejen chutná, ale navíc splňuje pravidla pro low carb stravování. Bez výčitek si tak na ní mohou pochutnat i lidé stravující se dietně.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 středně velký květák (cca. 500 g)
  • 4 lžíce smetanového čerstvého sýru
  • špetku mletého muškátového oříšku
  • pepř
  • sůl


Způsob přípravy

Z omytého květáku odřízneme košťál a hlavu rozdělíme na růžičky.

Růžičky vložíme do mísy se slanou vodou a necháme květák asi dvacet minut odpočinout. Vyplaví se tak z něj všechna drobná zvířátka, která hledala v květáku útočiště.

Vodu slijeme, květák propláchneme a vložíme do čerstvé vroucí osolené vody. Povaříme ho přibližně 15 minut.

Vařený květák jemně osušíme a ještě horký ho rozmixujeme tyčovým mixérem. Ke vzniklé kaši přidíme trochu másla a čerstvý sýr. Směs dochutíme muškátovým oříškem, solí, pepřem, promícháme a můžeme servírovat.

Kaši podáváme jako přílohu k masu nebo v kombinaci se zeleninovým salátem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Kaše z květáku a čerstvého sýru recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu kaše květáku čerstvého sýru .
Hledat podobné recepty na internetu jako Kaše z květáku a čerstvého sýru


×