Květákový mozeček se žampiony recept
Květákový mozeček se žampiony a s křupavou slaninou můžete podávat jen s čerstvým pečivem. Když k němu uvaříte brambory, budete mít výborný oběd.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 menší květák
- 200 g anglické slaniny
- 200 g žampionů
- 3 vejce
- sůl
- mletý černý pepř
- mletý kmín
- čerstvá zelená petrželka
- olivový olej
Způsob přípravy
Květák uvaříme v osolené vodě do měkka. Necháme ho vychladnout a rozebereme na růžičky. Ve vyšší pánvi zatím osmažíme slaninu nakrájenou na plátky do křupava. Plátky poté odložíme na talíř a do zbylého tuku přidáme na tenké plátky nakrájené žampiony, špetku kmínu a špetku pepře.
Za stálého míchání žampiony smažíme asi 4 minuty do změknutí. Je-li třeba, přidáme trochu oleje. Pak do pánve nasypeme uvařené růžičky květáku a vše zalijeme vejci, rozšlehanými se špetkou soli. Zvolna vše mícháme na plotně tak dlouho, až vejce ztuhnou. Podle chuti můžeme přidat koření.
Na talíři ke květákovému mozečku přidáme plátek křupavé slaniny a posypeme ho nasekanou zelenou petrželkou.