Květákový mozeček se žampiony recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí4 porce

Květákový mozeček se žampiony a s křupavou slaninou můžete podávat jen s čerstvým pečivem. Když k němu uvaříte brambory, budete mít výborný oběd.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 menší květák
  • 200 g anglické slaniny
  • 200 g žampionů
  • 3 vejce
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • mletý kmín
  • čerstvá zelená petrželka
  • olivový olej


Způsob přípravy

Květák uvaříme v osolené vodě do měkka. Necháme ho vychladnout a rozebereme na růžičky. Ve vyšší pánvi zatím osmažíme slaninu nakrájenou na plátky do křupava. Plátky poté odložíme na talíř a do zbylého tuku přidáme na tenké plátky nakrájené žampiony, špetku kmínu a špetku pepře.

Za stálého míchání žampiony smažíme asi 4 minuty do změknutí. Je-li třeba, přidáme trochu oleje. Pak do pánve nasypeme uvařené růžičky květáku a vše zalijeme vejci, rozšlehanými se špetkou soli. Zvolna vše mícháme na plotně tak dlouho, až vejce ztuhnou. Podle chuti můžeme přidat koření.

Na talíři ke květákovému mozečku přidáme plátek křupavé slaniny a posypeme ho nasekanou zelenou petrželkou.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Květákový mozeček se žampiony recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu květákový mozeček žampiony .
Hledat podobné recepty na internetu jako Květákový mozeček se žampiony

Kde najít informace



×