Pečený květák v jogurtové marinádě recept
Pečený květák v jogurtové marinádě chutná jinak, než ten klasický obalovaný a smažený. Stojí to za vyzkoušení.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 květák
- 200 ml bílého smetanového jogurtu
- 1/2 lžičky kurkumy
- 1/2 lžičky mletého pepře
- 1/2 lžičky sladké papriky
- 1/2 lžičky soli
- 100 g strouhané goudy
- kukuřičná strouhanka
- špetka chilli koření
Způsob přípravy
Květák rozebereme na menší růžičky. V míse ušleháme jogurt s pepřem, paprikou, solí a kurkumou. Růžičky květáku do této marinády naložíme a necháme půl hodiny odpočinout.
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. V jiné míse smícháme na jemno nastrouhaný sýr s kukuřičnou strouhankou. Každý kousek květáku ve směsi obalíme a všechny rozložíme na plech vyložený pečícím papírem.
Pečeme v předehřáté troubě 20 až 30 minut (podle velikosti ) dozlatova. Přílohou mohou být samozřejmě brambory nebo kaše, případně nějaký oblíbený dip.