Pečený květák v jogurtové marinádě recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Pečený květák v jogurtové marinádě chutná jinak, než ten klasický obalovaný a smažený. Stojí to za vyzkoušení.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 květák
  • 200 ml bílého smetanového jogurtu
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • 1/2 lžičky sladké papriky
  • 1/2 lžičky soli
  • 100 g strouhané goudy
  • kukuřičná strouhanka
  • špetka chilli koření


Způsob přípravy

Květák rozebereme na menší růžičky. V míse ušleháme jogurt s pepřem, paprikou, solí a kurkumou. Růžičky květáku do této marinády naložíme a necháme půl hodiny odpočinout.

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. V jiné míse smícháme na jemno nastrouhaný sýr s kukuřičnou strouhankou. Každý kousek květáku ve směsi obalíme a všechny rozložíme na plech vyložený pečícím papírem.

Pečeme v předehřáté troubě 20 až 30 minut (podle velikosti ) dozlatova. Přílohou mohou být samozřejmě brambory nebo kaše, případně nějaký oblíbený dip.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Pečený květák v jogurtové marinádě recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu pečený květák jogurtové marinádě .
Hledat podobné recepty na internetu jako Pečený květák v jogurtové marinádě

Kde najít informace



×