Zapečený květák se šunkou recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí4 porce

Květák je velmi chutný syrový i dušený. Oblíbená zelenina je vynikající také zapečená s vejcem a smetanou. Kdo chce mít čistě bezmasý pokrm, může šunku v receptu vynechat.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 větší květák
  • 1 větší cibule
  • 150 g dušené šunky
  • 250 ml smetany
  • 4 vejce
  • 100 g tvrdého sýra (ementál nebo eidam)
  • 2 lžíce oleje
  • pepř
  • sůl
  • špetka strouhaného muškátového oříšku
  • čerstvá petrželka


Způsob přípravy

Z květáku odřízneme košťál a hlavu rozebereme na růžičky. Květák propláchneme studenou vodou, pak ho vložíme do mírně osolené vody a vaříme téměř doměkka.

Na pánvi zahřejeme olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli.

Zapékací nádobu vymažeme máslem, na dno rozložíme růžičky květáku, které posypeme osmaženou cibulkou, nadrobno nakrájenou šunkou a nasekanou petrželkou. Zeleninu osolíme a opepříme.

V míse rozšleháme vejce se smetanou a špetkou muškátového oříšku. Směsí zalijeme květák. Nádobu vložíme do středně vyhřáté trouby a chvíli zapékáme. Jakmile začnou vejce tuhnout, posypeme květák nastrouhaným sýrem a znovu zapečeme, dokud sýr nevytvoří nazlátlou kůrku.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Zapečený květák se šunkou recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Zapečený květák se šunkou.
Nebo hledejte podobné podle části názvu zapečený květák šunkou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Zapečený květák se šunkou

Kde najít informace



×