Dušené zelí
Bez dušeného zelí si neumíme některá jídla ani přestavit. Uděláme si velmi dobré dušené zelí....
Dušené zelí
Dušené zelí, ať už bílé, nebo červené, je základní příloha k pečeným masům. Hlavně pečená kachna nebo husa se bez dušenéh...
Jak uvařit hlávkové zelí
Zelí je listová zelenina a známe tři jeho základní druhy: hlávkové, pekingské a čínské. Všechny tři druhy zelí můžeme jís...
Kysané zelí – recept, postup přípravy a doba kvašení
Kysané zelí neboli kyselé zelí neboli kvašené zelí, jak je libo, ale je to jedno, protože řeč je stále o jednom a tom sam...
Vepřová klobása a dušené zelí
Vepřová klobása a dušené zelí s pikantní hořčicí navíc, je jídlo, které opravdu leckdy přijde k chuti. S klobásou z kval...
Dušené zelí na smetaně se slaninou
Velmi snadný a výživný recept, na který se tak trochu zapomnělo. Zelí dušené s brambory a slaninou, přitom chutná tak dob...
Dušené bílé zelí se slaninou
Dušené bílé zelí se slaninou je výtečná příloha k vepřovému masu, ke kachně, k huse, ke kuřeti, nebo k pečenému králíkov...
Recepty pro chladné dny: kvašené zelí jako příloha i lék
Zelí je pravděpodobně jednou z nejstarších rostlin, které začal člověk pěstovat. Druhů je mnoho a většinou jde o kulatou ...
Dopřejte si na podzim zelí, posílí imunitu!
Hlávkové zelí, jedinečná zeleninaHlávkové zelí je přímo nadupané vitamíny a minerály, proto je vhodné ho konzumovat právě...
Hlávkové bílé zelí dušené s jablky
Hlávkové bílé zelí dušené s jablky k vepřovému masu nebo k pečenému kuřeti. Je to zdravá a chutná příloha....
Kysané zelí dušené
Do zelí patří kmín, aby bylo stravitelnější. Kysané zelí je bohatým zdrojem vitamínů, a když se podusí, je skvělou příloh...
Dušené bílé zelí s mletým masem
Nejen letní, ale také podzimní sezónní ovoce a zelenina mají v kuchyni co nabídnout. Mezi významné podzimní potraviny bez...
Jak si levně zvýšit imunitu? Vsaďte na kysané zelí.
Často námi opomíjené kysané zelí patří mezi superpotraviny hlavně pro svůj vysoký obsah vitamínu C, K, A, železa a vlákni...
Zelí v kuchyni: proč jsou fermentované potraviny zdravé?
Kysané zelí platí za jednu z nejstarších trvanlivých potravin a na jídelníčku se udrželo až do dnešních dob. Přínosy kysa...
Zelí z cukety
Zelí z cukety je jemné, podobá se kedlubnovému, a skvěle chutná ke všem pečeným masům. Ať už je to kachna, nebo husa, neb...
Moravské koláče podle Petry Burianové
Další báječný recept od vítězky první řady pekařské show Peče celá země. Moravské koláče pro mne vždycky tak nějak předst...
Vepřové kotlety dušené
Kotlety jsou velmi oblíbeným kouskem vepřového masa. Kromě tuku, který zdobí jejich okraje, se jedná o libové a chutné ma...
Kysané zelí jako vitamínová bomba. Vyzkoušejte tyto recepty!
Kvašené potraviny se po letech v ústraní opět vrátili na náš jídelníček, a to je moc dobře. Receptů na tzv. pickles je ne...
Je kysané zelí opravdu tak zdravé?
Kysané zelí se právem řadí mezi superpotraviny. A to hlavně pro svůj vysoký obsah železa, vitamínu C, vitamínu K a vlákni...
Irské dušené hovězí
Irské dušené hovězí je lahodný guláš z hovězího masa, který přidáním černého piva a červeného vína získá neopakovatelnou ...
Dušené hovězí s hříbky
Dušené hovězí s hříbky výborně chutná s kukuřičnou polentou. Podle tohoto receptu si můžete uvařit oboje. Trochu náročně...
Pomalu dušené hovězí na víně
Pomalu dušené hovězí na víně podáváme třeba jen s chlebem, nebo i samotné, či s kouskem dušené zeleniny. Je to lahodné je...
Košťálová zelenina - přírodní zásobárna vitamínů, minerálů a vlákniny
Košťálová zelenina, je zelenina se silnou lodyhou, neboli košťálem. Patří sem především květák, kapusta, růžičková kapust...
Top 10 příloh
Většinou si nikdo z nás nedovede představit klasický oběd bez přílohy. Všechny ty pečeně, dušená a smažená masa, omáčky s...
Salát z kysaného zelí
Kyselé zelí je bohatým zdrojem vitamínu C a naši předkové si bez něj zimu neuměli představit. Námořníkům se díky kyselému...
Červené zelí s jablky
Skvělá verze přílohy z červeného zelí. Vhodné jako příloha k vánočním pokrmům, například ke kachně. Zelí umyjeme, cibu...
Kysané zelí jako příloha
Kysané zelí jako příloha k vepřovému masu s knedlíkem. Ale tahle zdravá pikantní příloha se hodí téměř ke všem masům, ať ...
Kysané zelí na slanině
Kysané zelí na slanině, k tomu pečené maso a knedlíky. Klasika, která chutná všem. ...
Pečené zelí s česnekovým máslem
Pečené zelí s česnekovým máslem je výborná příloha k pečeným nebo grilovaným masům. Zelí zase trochu jinak....
Králičí stehna pečená na zelí a kořenové zelenině
Králičí stehna pečená na zelí a kořenové zelenině třeba s bramborovým knedlíkem. Určitě si všichni pochutnají....
Pikantní zelí
Pikantní zelí se šunkou je ideální příloha k pečenému masu. Jídlo můžeme doplnit houskovými knedlíky a pochutnáme si zna...
Kedlubnové zelí
Kedlubnové zelí je skvělá příloha k pečeným masům. Mnozí ho mají raději, než klasické bílé či červené zelí. Na oleji v...
Cuketové zelí
Cuketové zelí je výbornou obměnou známého klasického zelí. Chutná trochu jinak, ale když je vyzkoušíte, zjistíte, že je ...
Zelňačka z kysaného zelí se slaninou
Zelňačka z kysaného zelí se slaninou je to pravé, co nás zahřeje ve studeném podzimním počasí. Je hustá, sytá a pikantní...
Polévka z kysaného zelí se slaninou
Polévka z kysaného zelí se slaninou je pikantně nakyslá, přesně tak jak má být. Kromě slaniny můžeme použít třeba uzené ...
Salát z čerstvého zelí
Salát z čerstvého zelí je výtečná příloha ke všem pečeným masům. Kromě toho je plný vitamínů a antioxidantů....
Bramborové knedlíky plněné houbovou směsí s česnekem a hlávkové zelí (SPLK)
Recept patří do Dělené stravy podle Lenky Kořínkové. Tento se řadí do skupiny Kytky + zelenina. Pro použití tuku je to Vo...
Francouzské dušené hovězí s houbami a pomerančem
Francouzské dušené hovězí s houbami a pomerančem je jídlo s neobvyklou chutí, vytvořenou marinováním masa a přidáním pom...
Řecké dušené hovězí
Řecké dušené hovězí si vyžádá trochu více vašeho času, ale je to jedno z nejchutnějších dušených jídel vůbec. Spojení chu...
Italské dušené hovězí
Italské dušené hovězí jen velmi vzdáleně připomíná český guláš. Liší se hlavně přidáním červeného vína, rajčat a dlouhým ...
Dušené maso s brambory po španělsku
Dušené maso s brambory po španělsku je chutné a syté jídlo, příprava je velmi jednoduchá a všechny přísady jsou snadno do...
Kentucké dušené hovězí
Kentucké dušené hovězí má podmanivou chuť a osloví každého, kdo má rád hovězí guláše. Je to lákavé jídlo a rozhodně sto...
Dušené hovězí
Dušené hovězí s rajčaty a paprikami můžeme podávat s noky nebo s těstovinami. Ale vlastně třeba i houskovými knedlíky neb...
Dušené vepřové s kapustou
Dušené vepřové s kapustou je úplně nejlepší s vařenými bramborami. Ale klidně si jako přílohu uvařte houskový knedlík neb...
Dušené brambory s paprikou
Dušené brambory s paprikou jsou báječné vegetariánské jídlo. Pro milovníky masa je to zase netradiční příloha....
Dušené telecí řízky
Dušené telecí řízky na ovocné šťávě jsou jemné a lahodné. Podáváme k nim třeba dušenou rýži nebo bramborovou kaši....
Dušené hovězí
Dušené hovězí můžeme podávat s jakoukoliv přílohou. Brambory, knedlík, rýže. A klidně i s kvalitními těstovinami....
Dušené kuře s kedlubnou a mrkví
Dušené kuře s kedlubnou a mrkví je lehké zdravé jídlo. Podávejte ho s brambory, houskovými knedlíky, těstovinami, nebo tř...
Dušené kapustičky
Dušené kapustičky jako příloha k pečenému masu nebo rybě jsou skvělé. Recept je velmi jednoduchý a ani vám nezabere příli...
Dušené kuřecí závitky
Dušené kuřecí závitky podávejte s rýží nebo třeba s italskými těstovinami. Ale ani vařené brambory nebo noky nebudou špat...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Moravske dusene zeli recepty