Zeleninový salát s luštěninami recept
Zeleninový salát s luštěninami je rychlé, zdravé jídlo a to nejen pro vegetariány. Použijte čerstvé zelené bylinky, klidně mohou být i jiné, než jsme použili my v tomto receptu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 vejce
- 30 ml olivového oleje
- 1 konzerva červených fazolí
- 1 mrkev
- 1 zelená paprika
- 2 stroužky česneku
- 1 jarní cibulka
- 1 lžíce hořčice
- sůl
- mletý černý pepř
- voda nebo vývar
- čerstvý kopr (petrželka, pažitka)
Způsob přípravy
Ve vysoké pánvi na oleji krátce orestujeme oloupaný česnek. Odstraníme ho a do pánve nasypeme nakrájenou jarní cibulku i s natí. Promícháme a když zesklovatí, přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, na proužky nakrájenou papriku a vše restujeme asi 4 minuty .
Po této době zeleninu podlijeme vodou nebo vývarem, přidáme špetku soli a pepře, a dusíme až je téměř měkká. Mezitím si uvaříme vejce natvrdo.
Když se voda ze zeleniny vydusí, přidáme do pánve sterilované fazole bez nálevu, hořčici, nadrobno nasekaný kopr, promícháme a už jen prohřejeme. Hotovou zeleninu ozdobíme plátky vařených vajec.