Sdílet:

Dušené hovězí recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření120 minPočet porcí4 porce

Dušené hovězí s rajčaty a paprikami můžeme podávat s noky nebo s těstovinami. Ale vlastně třeba i houskovými knedlíky nebo s brambory.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 500 g hovězí svíčkové
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 střední bílá cibule
  • 3 rajčata
  • 2 zelené papriky
  • mořská sůl
  • mletý černý pepř
  • mletá sladká paprika


Způsob přípravy

Maso nakrájíme na středně silné plátky. Každý plátek masa naklepeme a osolíme. V hrnci zahřejeme olej a plátky masa na něm zprudka opečeme z obou stran.

Nyní maso odložíme na talíř a v hrnci osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, pokrájená rajčata a na nudličky nakrájenou papriku. Když cibule zesklovatí podlijeme zeleninu vodou, osolíme, opepříme a přidáme špetku mleté papriky. Pak do hrnce přidáme i maso a hrnec přikryjeme pokličkou.

Vše přivedeme k varu a zvolna dusíme tak dlouho, až maso změkne. Během této doby ho podle potřeby podléváme vodou. Poté maso znovu vyndáme na talíř a omáčku zahustíme moukou rozšlehanou v trošce vody. Už jen krátce povaříme, vrátíme do omáčky maso a dochutíme solí nebo kořením.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Dušené hovězí recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Dušené hovězí.
Nebo hledejte podobné podle části názvu dušené hovězí .
Hledat podobné recepty na internetu jako Dušené hovězí

Kde najít informace



×