Dušené hovězí recept
Dušené hovězí s rajčaty a paprikami můžeme podávat s noky nebo s těstovinami. Ale vlastně třeba i houskovými knedlíky nebo s brambory.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g hovězí svíčkové
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 střední bílá cibule
- 3 rajčata
- 2 zelené papriky
- mořská sůl
- mletý černý pepř
- mletá sladká paprika
Způsob přípravy
Maso nakrájíme na středně silné plátky. Každý plátek masa naklepeme a osolíme. V hrnci zahřejeme olej a plátky masa na něm zprudka opečeme z obou stran.
Nyní maso odložíme na talíř a v hrnci osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, pokrájená rajčata a na nudličky nakrájenou papriku. Když cibule zesklovatí podlijeme zeleninu vodou, osolíme, opepříme a přidáme špetku mleté papriky. Pak do hrnce přidáme i maso a hrnec přikryjeme pokličkou.
Vše přivedeme k varu a zvolna dusíme tak dlouho, až maso změkne. Během této doby ho podle potřeby podléváme vodou. Poté maso znovu vyndáme na talíř a omáčku zahustíme moukou rozšlehanou v trošce vody. Už jen krátce povaříme, vrátíme do omáčky maso a dochutíme solí nebo kořením.