Dušené zelí na smetaně se slaninou recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření50 minPočet porcí4 porce

Velmi snadný a výživný recept, na který se tak trochu zapomnělo. Zelí dušené s brambory a slaninou, přitom chutná tak dobře! Je to skvělý pokrm do chladných období roku, protože dodá sílu a vitamíny pro boj s nepřízní počasí a viry.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 500 g bílého zelí
  • 500 g brambor
  • 200 g plátků anglické slaniny
  • 125 ml vody
  • 65 ml bílého vína
  • 1 zakysaná smetana
  • sůl
  • pepř


Způsob přípravy

Zelí umyjeme, osušíme a nakrájíme na širší nudličky. V hrnci přivedeme vodu k varu, nasypeme do ní zelí a vaříme 5 minut. Pak vodu scedíme a zelí necháme okapat na sítu.

Brambory oloupeme, umyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Dno většího hrnce nebo vyšší pánve, které jsou vhodné i pro použití do trouby, vyložíme plátky slaniny. Na ni navršíme zelí a pak brambory. Osolíme, opepříme, zalijeme vodou a vínem. Horní vrstvu bude opět tvořit slanina.

Nádobu zakryjeme a směs dusíme 20 minut. Zakysanou smetanu ochutíme solí, pepřem a nalijeme ji na pokrm. Nádobu poté přemístíme do trouby předehřáté na 180°C, sundáme poklici a jídlo ještě 15 minut zapečeme.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Dušené zelí na smetaně se slaninou recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu dušené zelí smetaně slaninou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Dušené zelí na smetaně se slaninou

Kde najít informace



×