Kysané zelí na slanině recept
Kysané zelí na slanině, k tomu pečené maso a knedlíky. Klasika, která chutná všem.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 sklenice bílého kysaného zelí
- 1 cibule
- 200 g anglické slaniny
- 2 lžíce olivového oleje
- ocet
- cukr
- sůl
- mletý černý pepř
- čerstvý kopr
- vývar
Způsob přípravy
Ze zelí slijeme nálev a pokrájíme ho na menší kousky. Ve vysoké pánvi na olivovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli až zesklovatí.
Nyní k cibuli přidáme na menší kostičky nakrájenou anglickou slaninu a za stálého míchání všechno restujeme, až slanina zezlátne. Přidáme zelí, špetku pepře, nasekaný kopr a všechno promícháme a podlijeme vývarem.
Zelí dusíme za občasného podlévání do měkka. Nakonec necháme vývar vydusit a hotové zelí dochutíme cukrem a octem podle chuti.